Vot pentru arestarea lui Gheorghe Coman. Soarta deputatului PC depinde de prezenţa aleşilor în plen, chemaţi din vacanţă

Data publicării:
Gheorghe Coman-Mediafax Foto-Ciprian Sterian

Deputaţii şi-au întrerupt minivacanţa de sărbători pentru a vota cererea de arestare preventivă în cazul deputatului Gheorghe Coman. La începutul săptămânii, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil solicitarea Ministerului Justiţiei, dar decizia finală o ia plenul, prin vot secret cu bile, cu majoritatea membrilor prezenţi.


Gheorghe Coman este deputat ales pe listele Partidului Poporului, dar la numai patru luni a migrat către Partidul Conservator. El este acuzat de luare de mită. Procurorii l-ar fi putut reţine pentru 24 de ore când i-au organizat flagrantul, dar acesta a reuşit să fugă.

În rechizitoriul oamenilor legii se arată cădeputatul îi asigura pe cei care îl finanţau că îl poate influenţa pe ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care este şi şeful lui de partid.

Din cuprinsul stenogramelor citate în referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie:

Gheorghe Coman: Io am bătut palma sută la sută! Io ştiu ce vorbesc! Da' io trebuie să fac şi io treabă! Că dacă io nu fac treabă, ăştia zic „Bă, tu ce faci aici?”

Denunţător: Ţi-a mai reproşat ceva, că mă ţii în funcţie şi n-am ajutat cu nimic?

Gheorghe Coman: Nu, nu mi-a zis nici... Mi-a zis atuncea la-nceput: „Bă, tu n-ai...” Ei mi-a zis aşa! DANIEL mi-a zis aşa! Cică „domnule, da' dumneata ţi-ai pus director!” - „Da!” „Păi şi ce vii la noi şi spui că nu ştiu ce? Păi hai să discutăm omeneşte!”

Se mai lăuda, se mai arată în referatul DNA, că din suma de 3000 de lei primită de la cel care l-a denunţat la Parchet va achita nota de plată şi pentru ministrul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Maria Grapini: Gheorghe Coman: (...) La orice partid se cere nişte bani - că nu mă feresc de tine, mi-a cerut nişte bani ăştia... (neinteligibil...) Şi organizarea uite a venit, acuma vine Grapini, tre să-i fac masă cu aia... Eu de unde să plătesc?


Deşi apare într-o fotografie alături de Gheorghe Coman, ministrul Maria Grapini neagă că l-ar cunoaşte.

După audierea de la Comisia Juridică a Camerei, deputatul a declarat că nu ştie de ce voia să îi dea denunţătorul bani. „Mie nu-mi trebuie, am destui bani, la 3000 de lei nu poţi să te...”, spunea Gheorghe Coman. El neagă şi că ar fi fugit în timpul flagrantului şi susţine că se grăbea să taie porcul.

Colegii deputaţi l-au sfătuit să demisioneze, dar Gheorghe Coman a refuzat.

Dacă la şedinţa de vineri nu vor fi prezenţi minimum 204 deputaţi, cazul parlamentarului PC nu va putea fi discutat şi va fi reluat probabil după 3 februarie, când se termină vacanţa aleşilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri