Bugetul și descentralizarea intră, luni, în dezbaterea Parlamentului

Data publicării:
parlamentul romaniei crop ingust - mfax-13

Sfârşitul sesiunii parlamentare nu este deloc liniştit pentru senatori şi deputaţi. Dacă până acum au reuşit să vină la muncă doar două zile pe săptămână, de acum încolo nu-şi mai permit. Vin peste ei două dintre cele mai importante proiecte ale Executivului.

Guvernul ar urma să-şi angajeze răspunderea pentru proiectul privind descentralizarea marţi, în plenul reunit al celor două camere. Până atunci parlamentarii mai pot depune amendamente. Termenul limită este luni, ora 16.

Opoziţia s-a plâns de termenul scurt pentru amendamente. „Intenţia noastră este, da, de a contesta la Curtea Constituţională. Şi pe procedură, şi pe fond”, spune Mircea Toader, liderul deputaților PDL.

Parlamentarii Puterii consideră că tema a fost discutată suficient.

„S-au purtat discuţii cu fiecare grup în parte. Nu este o chestiune formală, dar nu cred că există amendamente noi”, susține deputatul PSD Miron Mitrea.

Discuţii aprinse se anunţă şi în privinţa proiectului de buget. Nu toată lumea primeşte bani în plus anul viitor.

Câştigă ceva bani în plus Administraţia Prezidenţială, Senatul, Camera Deputaţilor, Ministerul Dezvoltării. Pierd însă Ministerul Justiţiei, Ministerul Culturii, Ministerul de Interne şi Ministerul Sănătăţii.

Dezbaterile privind bugetul nu se vor mai prelungi până în miez de noapte, ca în alţi ani, pentru că aleşii nu mai pot depune amendamente cu miile pentru proiecte locale şi pentru biserici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri