C. T. Popescu, despre atacul lui A. Năstase la adresa americanilor: O dovadă de umor pe care, adesea, el îl are

Data publicării:
nastase lansare carte FB

Spune domnul Năstase că au fost şi nişte oameni care i-au montat pe americani să facă asta şi că ei sunt nerecunoscători. Pentru mine ar fi amuzant dacă nu ar fi de plâns.

Vrea să ne spună domnul Năstase că organele americane se interesau cu privire la activităţile multiple economico – financiare ale lui Adrian Năstase, private, din perioada cât a fost premier, se interesau de la persoane din România?

Am auzit că domnul Julian Assange o să dea anul acesta încă o tranşă de sute de mii de înregistrări, scurgeri din diverse organisme, inclusiv cele americane, poate cu această ocazie or să apară şi discuţiile din subsemnatul şi ambasadorul american din perioada aceea – 2004 – domnul Michael Guest, aş fi foarte interesat să văd figura domnului Năstase, dacă se vor publica. Nu pot spune nimic despre aceste discuţii, au fost off the record.

A spune că nişte oameni răi de la România şi Washington i-au montat chestia asta e cel puţin o dovadă de umor pe care, adesea, domnul Năstase îl are.

Americanii primesc pe cine doresc ei. Incorect e că sunt români care nu au probleme cu corupţia şi călătoresc greu din cauza altora”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Fostul premier Adrian Năstase este unul dintre foștii oficiali români cărora americanii le-au interzis accesul în Statele Unite. Lui i-a fost ridicata viza în urmă cu trei ani, la câteva luni după ce a fost condamnat prima dată pentru corupţie.

Adrian Năstase declara în legătură cu acest aspect: „Înainte ca acea condamnare să fie definitivă am primit acea scrisoare de la consulul american. M-am mirat pentru că nu mi-am imaginat că această chestiune a pixurilor din campania electorală din România poate să fie o chestiune atât de importantă în Statele Unite, cu atât mai mult cu cât relaţia mea cu administraţia americană în legătură cu conflictele din Irak, colaborarea în legătură cu intrarea în NATO consideram că sunt chestiuni destul de importantă. Americanii şi administraţia americană nu au foşti prieteni. Ei au numai actuali prieteni. Ţi-ai terminat mandatul, nu mai eşti util... PA! Deci ăsta e mesajul care a apărut din acea scrisoare. Nu ştiu, se temeau americanii că voi merge şi voi organiza acţiuni teroriste acolo?”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri