Dacian Cioloș o retrage pe Cristina Guseth de la Ministerul Justiției

Data publicării:
cristina guseth

FOTO: Facebook

„Pentru a nu vulnerabiliza în niciun fel încrederea în ministrul Justiției din Guvern, într-un an foarte important pentru menținerea credibilității activității Justiției, am hotărât să retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu. Dimineață voi înainta conducerii Parlamentului o nouă propunere”, a scris Dacian Cioloș pe contul de Facebook la două ore după miezul nopții.

Pentru a nu vulnerabiliza in niciun fel încrederea in ministrul Justitiei din Guvern, intr-un an foarte important pentru...

Posted by Dacian Ciolos on Monday, November 16, 2015

În ciuda orei târzii la care a anunțat schimbarea Cristinei Guseth, Dacian Cioloș intră în dialog cu oamenii care au făcut comentarii la postarea sa de pe Facebook.

„A fost și vina doamnei Guseth. Altfel nu aș fi decis asta”, îi răspunde, pe Facebook, Dacian Cioloș unui comentator care îi reproșează că face jocul partidelor parlamentare, speriate de integritatea doamnei Guseth.

Unui alt utilizator al rețelei sociale, care pune la îndoială și capacitatea de conducere a Elisabetei Lipă, nominalizată pentru Tineret și Sport, Dacian Cioloș îi răspunde: „Am stat de vorbă, desigur. Din câte știu este manager la clubul Dinamo”.

Miniştrii propuşi de Dacian Cioloş care au ajuns în Parlament au primit, luni, în unanimitate aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate. Una dintre cele mai lungi şi mai tensionate audieri a avut loc pentru portofoliul de la Justiţie. Cristina Guseth a fost supusă unui adevărat tir de întrebări, care au blocat-o în unele momente. Actuala directoare a Freedom House România s-a declarat nemulţumită de prestaţia sa şi a promis că se va pregăti după această experienţă dură. 

 „Pentru mine este o onoare şi o încununare a muncii de-a lungul anilor. Ştiu că am o problemă, anume că nu sunt o absolventă a Facultăţii de Drept, sunt un absolvent de Electronică şi Telecomunicaţii, dar această problemă poate să fie depăşită!”, spunea Cristina Guseth la începutul audierii de către parlamentarii juriști. În ciuda acestei atitudini optimiste, întrebările despre legislaţie i-au pus mari probleme ministrului propus pentru portofoliul Justiţiei.

La câteva ore după aceea, premierul desemnat și-a anunțat intenția de a o retrage pe Cristina Guseth.

Este pentru a doua oară când premierul desemnat retrage o propunere de ministru făcută inițial. Tânărul medic rezident Andrei Baciu a fost schimbat la doar câteva ore după ce a fost propus, imediat după ce în spaţiul public au apărut mai multe fotografii cu el în ţinută sumară. Social-democraţii au ameninţat că nu mai votează Guvernul dacă Dacian Cioloş nu renunţă la nominalizare.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că a discutat cu premierul desemnat înainte de a anunţa public lista oficială a miniştrilor propuşi. Dacian Cioloş i-a prezentat fiecare nume în parte, iar şeful statului susţine că nu i-a impus niciun nume sau vreo schimbare în listă pentru că, „este o listă foarte bună”. Într-un interviu la televiziunea publică, Klaus Iohannis a comentat numele cele mai controversate din guvernul propus de Dacian Cioloş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri