C.T. Popescu: Dacian Cioloș să știe și să aibă în minte că e un premier pus la presiunea oamenilor

Data publicării:
ctp9

În opinia sa, desemnarea lui Dacian Cioloș nu va stârni proteste, pentru că este tehnocratul cerut de oameni, inginerul autentic, specializat la nivel înalt, cu un CV impresionant în domeniul agriculturii. 

„Este soluția firească, corespunde cerințelor oamenilor care au ieșit în stradă”, consideră Cristian Tudor Popescu. Era normal ca președintele să desemneze un asemenea tehnocrat, în condițiile în care partidele au făcut pasul înapoi, cu excepția „nesemnificativă” a partidului dlui Tăriceanu.

„Dacian Cioloş, spre deosebire de predecesorii săi, domnul Boc şi domnul Ponta, care au fost politruci, ca să folosesc expresia domnului preşedinte Iohannis, au fost nişte politruci, fără o meserie solidă la bază. Domnul Dacian Cioloş este un inginer autentic, specializat la nivel înalt în agronomie, cu un CV impresionant în acest domeniu. Ăsta este un lucru care ar trebui să ne trezească speranţe”, a comentat Cristian Tudor Popescu.

„Este bine să aibă de-a face cât mai puțin cu acest Parlament”, a mai spus Cristian Tudor Popescu. „Sper să fi făcut o declarație formală când a spus că va colabora cu Parlamentul. Acest Parlament mai are un singur lucru de făcut pentru România - să se dizolve”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Faptul că Dacian Cioloș a fost validat de Parlamentul European atunci când a fost numit comisar nu reprezintă o garanție că Parlamentul de la București se va înclina în fața acestei autorități și va face la fel, a atras atenția editorialistul. „Acest parlament ar face-o (un eventual vot de respingere - n.r.) cu un tupeu maxim”, a spus Cristian Tudor Popescu. Însă parlamentarii nu au cale de ieșire în acest moment, oamenii au ieșit în stradă și știu că ar putea reveni oricând, a subliniat jurnalistul. Nici PSD nu este în postura de a se opune în Parlament propunerii președintelui, pentru că ar stârni reacția violentă a străzii, crede Cristian Tudor Popescu.

În ceea ce privește reformarea partidelor, jurnalistul consideră că aceasta va fi făcută în continuare de către DNA.

Dacian Cioloș nu are presiuni și trebuie să facă dovada unui bun management al resurselor umane cooptând în guvern oameni de felul lui, foarte buni profesional și fără probleme cu DNA.

„Cred că partidele vor fi reformate de către DNA în continuare, iar domnul Cioloş este bine să aibă de a face cât mai puţin cu acest parlament. Să vedem dacă dincolo de calificările sale dovedite, probate până acum, inclusiv în plan european, al relaţiilor internaţionale, domnul Cioloş va face şi dovada unui bun management al resurselor umane. Dacă va şti să-şi aleagă oamenii. Nu are presiuni şi nici nu trebuie să răspundă vreunei presiuni în această direcţie. E clar că miniştrii trebuie să fie nişte persoane de felul domnului Cioloş, adică foarte buni în domeniul respectiv”, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Mulți își pun întrebarea de unde va lua Dacian Cioloș acești oameni. Cristian Tudor Popescu spune că nu va fi o problemă: „Există destui oameni calificați, oameni cinstiți, competenți. (...) Pentru cei care nu se uită la televizor doar la politicieni sunt, există o grămadă de oameni de soiul acesta. Deci, dl Cioloș are de unde alege fără nicio problemă. Astfel de oameni nu au ajuns în funcții în guvern până în clipa de față datorită blocajului, obstrucției pe care au făcut-o constant partidele care alcătuiesc constant Parlamentul în momentul de față și scârbei pe care mulți dintre ei au încercat-o, au trăit-o în raport cu activitatea politică datorită acestor indivizi pe care acum oamenii i-au respins în bloc. Dar există, România are tehnicieni valoroși în toate domeniile”, consideră Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri