Campanie electorală cu spioni și dosare penale

Data publicării:
alegeri alegatori cabina vot 5330676-resized Mediafax Foto-BALAZS ATTILA

Nici nu a început campania electorală și candidaţii la preşedinţie trebuie să răspundă la provocarea lansată de Traian Băsescu despre un posibil ofiţer acoperit.

La întrebarea: „La cine credeți că s-a referit Băsescu?”, iată ce răspunsuri au dat câțiva dintre principalii candidați:

Klaus Iohannis: „La mine sigur nu”.

Călin Popescu Tăriceanu: „Eu nu sunt, nu sunt eu ăla, da, asta pot să vă spun, nu e un secret”.

Monica Macovei: „Nu am fost și nu sunt ofițer acoperit sau în alt fel al vreunui serviciu de informații român sau străin”.

Victor Ponta: „Dacă aș fi fost, trebuia să spun tot „nu”, vedeți....”

Teodor Meleșcanu: „Nu am fost nici ofițer acoperit, nici descoperit, la vedere”.

O altă temă este legată de posibila implicare a serviciilor de informaţii în campania prezidenţială. Bănuiala a fost alimentată şi de candidatura unui fost şef al unui astfel de serviciu.

Eu cunosc un număr limitat de informații, strict cele care sunt ale serviciului, în timp ce beneficiarii, preşedintele, premierul, știu mai multe decât primesc de la toate serviciile”, s-a apărat Teodor Meleșcanu.

Şi Justiţia a fost angrenată în această campanie şi nu din cauza vreunui program politic, ci pentru că unul dintre candidaţi are un dosar.

Am câștigat cu brio în primă instanță și nu văd de ce nu s-ar întâmpla același lucru și în a doua instanță, care este Înalta Curte (...) Această incompatibilitate nu a existat și nu există”, susține Klaus Iohannis.

Confruntarea electorală şi-a pus amprenta şi asupra unei părţi a presei.

Problema de management este că pierderile televizizunii se accentuează, ratingul nu există”, declara premierul Victor Ponta despre televiziunea publică, după ce directorul acestei instituții a acuzat presiuni politice din partea purtătorului de cuvânt al Guvernului. „Cine vine la Guvern consideră că TVR este tarlaua lui și că poate să mă sune pe mine, președinte-director general, și să îmi spună: scoate emisiunea aia sau scoate-l pe ăla”, a declarat Stelian Tănase.

Campania electorală începe pe 3 octombrie, la ora 0:00, și se termină pe 1 noiembrie la ora 7:00.

Turul întâi al alegerilor prezidenţiale va avea loc pe 2 noiembrie, iar în cursă s-au încris 14 candidaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri