Cătălin Cherecheș a ieșit din închisoare pentru 20 de minute, pentru a depune jurământul de primar

Data publicării:
chereches

Cătălin Cherecheş şi-a făcut o cruce la începutul ceremoniei, apoi a depus jurământul de primar, potrivit News.ro.

Ceremonia de învestitură a durat aproximativ 15 minute, după care Cherecheş a fost urcat într-o dubă, urmând să fie transportat din nou la Penitenciarul Gherla din Cluj, unde este încarcerat.

Adiminstraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a aprobat, în 13 iulie, cererea lui Cătălin Cherecheş de a părăsi penitenciarul pentru a depune jurământul de învestitură.

Iniţial, Cătălin Cherecheş solicitase să depună jurământul la Catedrala Ortodoxă Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, însă ANP nu a fost de acord.

Cătălin Cherecheş a fost arestat preventiv în 27 aprilie, de Tribunalul Cluj, la solicitarea procurorilor DNA, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată. El este încarcerat la Penitenciarul Gherla şi a depus o solicitare la Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului, pentru a depune jurământul de învestire la Catedrala Ortodoxă „Sfânta Treime” din Baia Mare.

Cu câteva ore înainte de a fi reţinut de DNA, Cătălin Cherecheş şi-a depus candidatura ca independent, susţinut de Coaliţia pentru Baia Mare, pentru un nou mandat de primar. În primă fază, Judecătoria Baia Mare a respins candidatura lui Cătălin Cherecheş, admiţând astfel contestaţiile formulate de Bogdan Hendre şi PSD Maramureş. Hotărârea nu era definitivă şi a fost atacată cu apel la Tribunalul Maramureş. Cătălin Cherecheş a candidat şi a câştigat alegerile din 5 iunie cu peste 70% din voturi.

În faţa sediului Primăriei Baia Mare s-au adunat sute de persoane, majoritatea pensionari, care l-au întâmpinat pe primar la sosire, iar pe parcursul ceremoniei au strigat; „Vrem să-l vedem”, „Libertate”, „Nu este criminal”, „Cherecheş nu uita, Baia Mare e a ta”.

Cherecheş a fost trimis în judecată de DNA în 20 mai, pentru luare de mită în formă continuată, după ce ar fi primit de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a susţine financiar clubul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri