Cum interpretează analiștii băile de mulțime ale președintelui Băsescu

Data publicării:
basescu harghita 4 12 aug-1

Analiştii sunt de părere că Traian Băsescu a profitat din plin de perioada de concedii a politicienilor pentru a-şi transmite mesajele. Şi nu oricum, ci în timpul unor băi de mulţime. Mai ales că oponenţii săi, premierul Victor Ponta şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu, nu puteau să ia atitudine fiind plecaţi în vacanţă.

Președintele încearcă un plus de imagine, o creştere a propriei sale imagini, mai ales în această perioadă de vară, când prea multe subiecte politice sau economice nu prea sunt, e perioadă de concedii şi e tocmai bine acum pentru a capta o cât mai mare parte din energiile latente, din eventualele simpatii pentru ca mai târziu să le transfere către polul, formaţiunea pe care o construieşte”, este de părere sociologul Bogdan Ficeac.

Opinia este împărtășită și de fostul purtător de cuvânt al președintelui Băsescu, Valeriu Turcan, în prezent consultant politic. „Cred că oamenii politici cu experienţă ştiu să exploateze lipsa de subiecte a mass-media. În perioada verii instituţii precum Guvernul, Parlamentul - Parlamentul nu lucrează, dar şi Guvernul, pe fond de vacanţă, are o activitate mai redusă. Atunci, în plan mediatic se creează un vid de subiecte. Eu cred că preşedintele exploatează această nevoie a presei de subiecte”.

Liderul liberal Crin Antonescu nu este de acord cu modul în care Traian Băsescu îşi transmite mesajele politice: „Nu fac comentarii de pe plajă, nu povestesc cât am slăbit sau cât m-am ingrăşat . Încerc o comunicare esenţială”, a declarat astăzi liderul liberal, care și-a întrerupt concediul pentru a-i da o replică președintelui.

Analiștii pun ultimele băi de mulţime ale preşedintelui şi pe seama intenţiei acestuia de a face un transfer de imagine către liderii Partidului Mişcarea Populară, formaţiune înfiinţată de câţiva consilieri prezidenţiali, dar spun că este nevoie de mult timp pentru realizarea acestui proces.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri