Comisia Călărași. Terenul din Nana ar fi fost înregistrat de consilierul prezidențial Adrian Rădulescu

Data publicării:
terenuri agricole

Secretarul Primăriei Nana, Tudoriţa Nicolae, spune că a aflat despre implicarea consilierului prezidenţial Adrian Rădulescu ulterior înregistrării terenului în Registrul Agricol.

„El nici nu a venit la mine, el, pur şi simplu, a venit, a adus nişte documente la Registrul Agricol. Cu mine nu s-a întâlnit, nu m-a văzut. Cel de la Registrul Agricol era firesc să îmi spună: la poziţia "x" s-a înregistrat doamna Ioana Băsescu cu suprafaţa de. A adus documentele domnul. La un moment dat, când avem nevoie să facem nişte situaţii, discutăm şi noi pe marginea acelor lucruri”, a spus Tudoriţa Nicolae.

Lucrătorul agricol al primăriei Nana, Marian Dobre, audiat şi el de membrii comisiei de anchetă Călăraşi, a susţinut şi el că documentele necesare înscrierii terenului Ioanei Băsescu la Registrul Agricol au fost aduse de consilierul prezidenţial.

Întrebat de un reporter în ce zi a venit Adrian Rădulescu să depună actele pentru înregistrare, Marian Dobre a răspuns: „Într-o după-amiază, vinerea, după ora 2. În octombrie”.

Contactat de Digi 24, Adrian Rădulescu a refuzat să comenteze spusele celor din primăria Nana.

„Nu mă interesează declaraţiile celor de la Nana”, a spus el. Consilierul a refuzat să răspundă dacă el a fost cel care a depus documentele pentru înregistrarea terenului.

În 2013, la începutul lunii septembrie, Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui României, a cumpărat un teren agricol de 290 de hectare în comuna Nana din judeţul Călăraşi. O comisie parlamentară verifică toate terenurile din localitate, dar şi dreptul de proprietate asupra lor începând cu anul 1990.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri