Liviu Dragnea a fost ales președinte interimar al PSD

Data publicării:
DRAGNEA TURNEU IN TARA

 

Foto: psd.ro

Actualizare 18:40: Liviu Dragnea a fost ales președintele interimar al PSD. El a fost ales cu 65 de voturi, în timp ce Rovana Plumb a strâns doar 18 voturi.

Liviu Dragnea a anunțat că un Congres al PSD va fi organizat în luna noiembrie. El a refuzat însă să precizeze dacă va candida la președinția partidului la congres.

PSD este un partid unit, care poate trece și peste crize mai mici sau mai mari. Este și motivul pentru care sunt aici împreună cu Rovana”, a spus Liviu Dragnea.

Noul președinte interimar al PSD a spus că Rovana Plumb va rămâne președintele Consiliului Național al PSD.

E un om politic cu anvergură, un ministru foarte bun, un om politic care mai are multe de spus în politcă și în care cred. Lângă mine este Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaților, un om care cred că trebuie valorizat la maximum de potențial pe care îl are, atât în ce privește Camera Deputaților și relația cu partenerii externi, relația cu ambasadele și nu numai”, a spus Liviu Dragnea.

El a mai spus la Comitetul Executiv s-a discutat și despre guvernare.

„Toți am hotărât împreună cu mine că facem ce ne stă în putință ca Victor Ponta să se simtă asigurat și sprijinit de un PSD puternic”, a spus Liviu Dragnea.

Președintele interimar a mai spus că a discutat și cu Gabriel Oprea, „care sprijină formula votată”.


Actualizare 18:35. S-a terminat votul, fără ca Victor Ponta să-și exprime oficial alegerea. El a spus că are o scurtă întâlnire și a plecat fără să voteze.

Actualizare 18.12. Social-democraţii decid cine va conduce partidul până la congres. Ion Iliescu a plecat deja și a spus că l-a susținut pe Liviu Dragnea, pentru calitățile sale de organizator.

Anterior, Victor Ponta a ieșit din sală, a spus că are o scurtă întâlnire și că va vota când se va întoarce.

Victor Ponta: Sunt absolut convins că PSD e la fel de unit și după reuniunea asta și, după cum i-am asigurat și înăuntru pe colegii mei, oricine va fi, Rovana sau Liviu, eu lucrez cu ei pentru că amândoi m-au ajutat foarte mult cât am fost prim-ministru

Reporter: Dar nu votaţi?

Victor Ponta: Ba da, mă întorc. 



Actualizare 17:30: Ion Iliescu îl susține pe Liviu Dragnea, deși săptămâna trecută spunea că Rovana Plumb este o alegere foarte bună pentru partid.

În schimb, Victor Ponta, deși a recunoscut că Liviu Dragnea ar fi mai potrivit să conducă partidul, a declarat că o susține pe Rovana Plumb.

Cei mai mulți care au vorbit au spus că-l susțin pe Liviu Dragnea, cum ar fi Valeriu Zgonea și Marian Oprișan.


Actualizare 17:10: Ecaterina Andronescu a refuzat să candideze la șefia PSD. Ea a fost propusă de un senator.

Actualizare 16:25: Daniel Savu, senator de Prahova, a spus că ar fi potrivită o a treia candidatură, în persoana Ecaterinei Andronescu.

Propunerea a fost făcută oficial în cadrul comitetului. Din informațiile de la această oră, Ecaterina Andronescu nu a răspuns acestei propuneri.

Același senator le-a mai spus colegilor că „cineva a fost chemat în pădure la Băneasa” pentru a fi convins să candideze, făcând astfel referire la servicii. Este cunoscut faptul că Daniel Savu a fost ofițer SRI. El a mai dat de înțeles că cineva a fost obligat să candideze pentru ca serviciile să pună stăpânire pe toate partidele. El o susține pe Rovana Plumb, așadar acea persoană ar fi Liviu Dragnea.


ACTUALIZARE 15.20. „PSD nu e împărţit în două tabere, PSD e unit şi aşa va fi şi după votul de astăzi. Suntem primul partid ca forţă politică electorală a ţării, guvernăm şi eu cred că atunci când se va trage linie va fi una dintre cele mai bune perioade de guvernare a ţării.

Voi sprijini conducerea PSD.

Şi Rovana, şi Dragnea şi ceilalţi m-au sprijinit cât am fost lider PSD. Să nu vă gândiţi că eu acum, că m-am retras, nu îl voi sprijini pe cel care va fi lider”, a declarat Victor Ponta.

ACTUALIZARE 15.00. Şedinţa CExN al PSD a început la Palatul Parlamentului.

"Am convingerea că, în urma Comitetului Executiv, Partidul Social Democrat va câştiga", a declarat preşedintele interimar al PSD, Rovana Plumb.

Mai mulţi lideri PSD, între care Victor Ponta, Liviu Dragnea, Valeriu Zgonea, Marian Oprişan, Liviu Pop, Mihai Sturzu, Constantin Niţă, s-au aflat la biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, înainte de începerea şedinţei Comitetului Executiv Naţional.


Fostul preşedinte executiv şi-a anunţat public candidatura cu o zi înaintea alegerilor şi pare convins că poate conduce partidul mai bine decât Rovana Plumb, cea desemnată de Victor Ponta ca interimar.

Surse politice spun că, seara trecută, Liviu Dragnea a mers la un hotel din Bucureşti unde sunt cazaţi liderii din teritoriu. Declarativ, candidatul la preşedinţia interimară a PSD ar fi vrut doar să-şi salute colegii.

Liviu Dragnea spune că a luat decizia de a candida la şefia interimară a partidului după ce a discutat cu colegii din teritoriu pe a căror susţinere se bazează.

Liviu Dragnea: „Prin implicarea mea şi prin formarea unei echipe de conducere partidul poate fi stabilizat, poate avea un moral ridicat. Am această încredere. Am vorbit cu aproape toată lumea”.

Coodonatorul politic al PSD intră în competiţie cu Rovana Plumb, preşedintele Consiliului Naţional al Partidului şi cea care a fost desemnată de Victor Ponta ca şef interimar. Chiar şi aşa, Liviu Dragnea speră să primească votul premierului.

Liviu Dragnea: „Niciodată nu o să fac ceva împotriva lui Victor Ponta, ba dimpotrivă. Eu sunt prieten şi camarad cu Victor Ponta din 2010. Am fost şi rămân prietenul lui şi cu fapta şi cu gândul

Mă aştept să primesc votul lui Victor Ponta pentru că Victor Ponta a fost votat de mine tot timpul”.

Liviu Dragnea a vorbit şi despre relaţia sa cu Gabriel Oprea, liderul UNPR pe care l-a criticat în momentul în care acesta a votat alături de opoziţie numirea şefului SIE. El infirmă zvonurile că progresiştii vor ieşi de la guvernare odată cu schimbul de putere în fruntea PSD.

Liviu Dragnea: „Sunt prieten cu Gabriel Oprea din 2001. Am fost, sunt şi voi fi într-o relaţie foarte buna cu Gabriel Oprea petru că nu prea sunt lucruri care să ne separe”.

Liviu Dragnea a fost preşedinte executiv al PSD din 2013 până în 2015. El a demisionat pe 15 mai, după ce a fost condamnat în primă instanţă la un an de închisoare pentru fraudarea referendumului din 2012, de demitere a lui Traian Băsescu. A rămas totuşi un personaj important în partis şi a primit misiunea să coordoneze politic PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri