Crin Antonescu: Suntem în cel mai delicat moment de după Războiul Rece

Data publicării:
cats1

Liderul liberalilor a susţinut că România trebuie să fie „una dintre vocile cele mai active ale NATO şi ale UE în raport cu modificarea situaţiei geopolitice în această parte a lumi”.

Afirmăm clar că referendumul din Crimeea a fost ilegal şi ilegitim şi că anexarea acestei părţi a teritoriului Ucraine contravine dreptului internaţional. România trebuie să susţină acele sancţiuni pe care SUA şi UE le au în vedere la adresa celor care au instrumentat acest proces”, a mai spus Antonescu.

Potrivit acestuia, în momentul de faţă prioritatea diplomaţiei româneşti trebuie să fie securizarea parcursului european al Republicii Moldova. „România trebuie să ceară de asemenea UE accelerarea procesului de integrare al Republicii Moldova, care devine o zonă de risc major în noul context geopolitic”, a mai declarat Crin Antonescu.

Liderul PNL a precizat că într-un asemenea „moment complicat”, clasa politică românească trebuie să dea dovadă de coeziune, indiferent de chestiunile de politică internă care despart partidele în acest an. „Tocmai de aceea, solicit organizarea de consultări între liderii partidelor parlamentare, primul ministru şi preşedintele României pentru a demonstra cetăţenilor ţării noastre, ca şi partenerilor noştri externi, coerenţa acţiunilor noastre într-o situaţie dificilă pentru securitatea regională”, a mai afirmat preşedintele PNL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri