Crin Antonescu: Victor Ponta face un „joc destul de parșivel”

Data publicării:
crin si ponta cotroceni -Mediafax Foto-Ovidiu Micsik

Declarația președintelui PNL a fost făcută joi într-un interviu pentru adevarul.ro.

„Primul a spus ce va vota a fost însuşi premierul. A început un joc destul de parşivel, asocierea mea cu domnul Blaga. PNL şi PDL nu au majoritate. Premierul este absolut convins că acesta este un proiect bun, fezabil.Nu înţeleg de ce nu a dat acordul de mediu în baza acestei dorinţe.Premierul vrea tare acest proiect, dar nu doreşte să-şi asume răspunderea şi îl trimite la Paralament, acolo unde vrea un vot secret”, a spus Crin Antonescu.

„Votul împotrivă al PNL nu înseamnă respingerea exploatării miniere de la Roşia Montană, dar nu poate fi asumat un asemenea aproiect. De ce nu asumă Guvernul, premierul acest proiect? De ce mi-l dă mie să decid. Înseamnă că pot spune că nu există garanţiile necesare”, a adăugat Crin Antonescu.

Pe de altă parte, liderul PNL declara duminică, la Digi24, înainte de anunțul privind decizia de nu susține proiectul: „Eu vă spun că, în principiu, asta este o decizie guvernamentală, nici nu necesită neapărat un proiect de lege. Se putea face și fără un proiect de lege. Dar, pentru o mai puternică susținere, poate să vină și în Parlament. Pentru că sunt foarte multe lucruri tehnice, nu le poți supune referendumului. Referendumul vine, în general, cu lucruri mari (...) nu cu chestiuni în care să calculăm cota de cianură, participațiile statului, să calculăm cât e redevența și cât e în alte țări. Referendum, pe o asemenea speță e o cheltuială inutilă și nu e necesară”, a spus Crin Antonescu.

„Primul care a spus ce votează nu am fost eu, nici Blaga, a fost premierul, care a spus că votează împotriva lui”, a adăugat liderul liberal, pentru Adevărul.

Crin Antonescu declara ieri că nu înţelege de ce „unii din PSD” s-au supărat atunci când PNL a anunţat că nu susţine proiectul Roşia Montană, în condiţiile în care în USL nu a existat o decizie politică sau un angajament de vot.

„Dacă nu am avut un angajament de vot, o decizie politică în USL, când noi am anunţat o poziţie: noi votăm contra, nu înţeleg de ce unii din PSD s-au supărat. Nu văd de unde un motiv de supărare. Am avut noi o discuţie despre detaliile tehnice? Nu. A venit el în Parlament şi a spus premierul că fiecare să decidă cum vrea? Da. PNL s-a decis să voteze împotrivă, nu am făcut nicun fel de atac, doar am făcut acest anunţ. Nu aveam şi nu avem nici acum niciun fel de angajament, declaraţie publică, că vom vota în favoarea acestui proiect de lege”, a spus Crin Antonescu.

„E limpede că nu am avut o decizie şi o discuţie în USL pe proiect şi niciodată cu premierul despre anagajamentele statului român în această privinţă. Dacă Guvernul ştie că are nişte obligaţii atunci rezolvă aceste chestiune printr-o hotărâre de guvern. Nu dau sugestii guvernului, doar pun această problemă. Înţeleg că dacă nu votăm pentru plătim 20 de miliarde, iar premierul spune că nu votează, iar ministrul mediului Rovana Plumb ne spune că s-ar putea să voteze şi domnia sa contra. Nu înţeleg, dar, repet, nu e un atac. Poate a fost o poziţie neclară, dar eu nu înţeleg”, a adăugat liderul PNL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri