Crin Antonescu la Digi24: Domnul Ponta s-a obișnuit să vorbească la fiecare 5 minute de Băsescu, crezând că se legitimează

Data publicării:
antonescu digi24 4

Crin Antonescu a precizat că foarte mulți liberali sunt dezamăgiți de maniera în care, de la o zi la alta, partenerii din alianță și Victor Ponta se îndepărtează de „spiritul, obiectivele și regulile” USL.

În același timp, căutăm toate resursele în ceea ce ne privește de a merge mai departe. Nu mai depinde de noi, partenerii trebuie să înțeleagă că mergem mai departe pe pozițiile pe care am pornit, nu devenim altceva”, a punctat președintele PNL.

El a spus că nu există niciun temei pentru Partidul Conservator să aibă un vicepremier.

Cu privire la declarația lui Dan Voiculescu, care a spus că USL nu se va rupe, Crin Antonescu a afirmat că îl bucură optimismul, dar că n-a existat o discuție cu privire la acest lucru. Totodată, liderul liberalilor a adăugat că partidul pe care îl conduce nu are intenția să rupă USL.

Victor Ponta a declarat astăzi că în cazul în care nu se ajunge la o soluție, va merge mai departe cu actualul guvern, însă, Crin Antonescu a punctat că oamenii propuși pe locurile vacante au fost agreați „fără rezervă” de premier.

Președintele PNL a mai spus că nu se poate ca Gabriel Oprea să continuie ca ministru al MAI, pentru că postul îi este rezervat partidului său.

Înseamnă că primul ministru dorește un alt guvern. Fără PNL, ceea ce se poate face, dar să spună limpede și democratic. Dacă domnul Dragnea și domnul Ponta consideră că au o altă majoritate în Parlament, trebuie să iasă frumos să le spună cetățenilor: noi nu mai vrem USL-ul pe care l-am făcut cu liberalii, cu care v-am cerut voturile. Noi am construit între timp o altă coaliție, ca atare, guvernul USL ia sfârșit, am demisionat cu toții, pentru că așa am fost învestiți”, a declarat Crin Antonescu.

După aceea, domnul Ponta și cu domnul Dragnea, cu majoritatea lor, se duc la Cotroceni și solicită mandatul ca să formeze un alt guvern, cu acea majoritate. Dacă dânșii asta vor, nu-i poate împedica nimeni”, a precizat Antonescu.

El a mai spus că nu îl interesează dacă ruperea USL îi servește lui Traian Băsescu.

Nu Băsescu contează aici. Domnul Ponta s-a obișnuit ca la fiecare 5 minute să vorbească despre Băsescu, crezând că în felul acesta se legitimizează mai mult decât e cazul. Că se bucură sau nu Băsescu e prea puțin important. Dacă chiar vrea să nu se bucure Traian Băsescu, atunci să nu rupă USL-ul”, a mai spus Crin Antonescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri