Cronologie. Ministerul Transporturilor a rămas fără şef de o lună şi jumătate

Data publicării:
fenechiu Mediafax Foto-Liviu Chirica- RESIZED-2

12 iulie 2013. Printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ministrul de atunci al Transporturilor, Relu Fenechiu, este condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Era începutul unei poveşti care nici până acum nu şI-a găsit sfârşitul.

Şeful statului, Traian Băsescu, semnează decretul de revocare din funcţie a lui Relu Fenechiu şi îl numeşte pe premierul Victor Ponta ministru interimar. A urmat o vizită a lui Crin Antonescu la Palatul Cotroceni.

Pe picior de plecare într-o vizită oficială În Spania, Victor Ponta îi trimite lui Traian Băsescu plicul cu nominalizarea Guvernului pentru ministerul Transporturilor în persoana lui Ovidiu Silaghi. Şeful statului decide să prelungească mandatul de ministru interimar al premierului Victor Ponta până la limita constituţională.

Nu vă ascund că principalul motiv invocat în discuţii a fost legat de istoricul prezenţei domnului Silaghi la Ministerul Transporturilor în primul guvern Ponta, când nu s-a evidenţiat prin nimic, dimpotrivă, a părut a fi aşa, un soi de apă sfinţită, un om fără performanţă, care în plus, nu aduce nimic important ca imagine guvernului Ponta, şi acesta este un lucru important”, spunea atunci președintele.

În cursul acestei luni, Victor Ponta anunța că USL ia în calcul posibila respingere a nominalizării lui Ovidiu Silaghi de către preşedintele Traian Băsescu din cauza unor probleme legate de justiţie.

Probabil că îi face vreun dosar domnului Silaghi. (...) Dacă a primit o citaţie, a primit-o după ce l-am desemnat ca ministru şi în mod sigur va fi chemat înainte de 23 august", declara Victor Ponta.

După o perioadă de acalmie, DNA anunţă că Ovidiu Silaghi este cercetat pentru că ar fi luat mită, în vara anului 2012, 200.000 de euro de la omul de afaceri Nelu Iordache.

Liberalul se retrage din cursa pentru şefia Transporturilor, iar deputatul PNL Nini Săpunaru anunţă că preşedintele partidului, Crin Antonescu, i-a propus lui această funcţie. DNA reintră pe fir şi anunţă că o firmă care i-a aparţinut este cercetată penal.

Potrivit Constituţiei, mandatul de ministru interimar nu poate fi mai mare de 45 de zile, iar acest termen expiră mâine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri