Dragnea ia serios în calcul moţiunea de cenzură, după ce a văzut "atâta dispreț"

Data publicării:
liviu dragnea vaslui

Liviu Dragnea a spus că ia în serios în calcul depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului, după ce a văzut ''atâta dispreţ'' și "atâta lipsă crasă de informare" din partea Executivului la adresa veteranilor de război.

Reporterii i-au solicitat o reacție după declarațiile din ajun ale premierului Dacian Cioloș. „O să îi răspund croitoraşului cel viteaz imediat după Comitetul Executiv Naţional şi o să arăt şi minciuna şi atitudinea incalificabilă din partea Guvernului şi faţă de fondul problemei, şi faţă de comunicare”, a declarat Liviu Dragnea.

"N-au respect față de lege, o să arăt și minciuna, și atitudinea incalificabilă a Guvernului față de fondul problemei și față de comunicare", a spus Liviu Dragnea, invocând declarațiile din ziua precedentă ale prim-ministrului Dacian Cioloș, care spunea că nu are de gând să mai accepte criticile nefondate ale PSD și ale lui Liviu Dragnea, după "inepțiile" pe care le-a găsit în momentul preluării Guvernului.

Liderul PSD a spus că, în opinia sa, modificarea Codului Fiscal prin Hotărâre de Guvern este o ilegalitate.

Guvernul  va modifica prin ordonanţă de urgenţă legea Codului Fiscal, în sensul corectării regimului facilităţilor pentru veterani, scopul acestui demers fiind "repararea" unei "greşeli făcute de guvernul Ponta şi votată în parlament", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, premierul Dacian Cioloş, afirmând că „nu are nevoie de dl Dragnea ca să știe ce înseamnă respectul pentru veterani”, după ce liderul PSD a amenințat cu moțiunea de cenzură în cazul în care nu se elimină impozitul pentru această categorie.

"Vreau să clarific în primul rând un lucru. Acest guvern nu a venit cu modificări care să elimine drepturi, facilităţi fiscale sau să impună alte taxe şi impozite veteranilor. Am fost surprins să constat că suntem ameninţaţi cu moţiunea de cenzură pentru unele prevederi din Codul Fiscal, un cod care a fost gândit, redactat şi votat chiar de partidul care lansează aceste ameninţări. Hotărârea de guvern dată de noi în primăvară venea cu unele clarificări, dar nu avea cum să modifice ceva din legea Codului Fiscal. Cu experienţa dumnealui în administraţie, domnul Dragnea ar trebui să ştie aceste lucruri', a spus prim-ministrul Cioloş, întrebat dacă guvernul va extinde scutirile fiscale pentru veteranii de război şi la bunurile folosite în comun cu familiile acestora, ca o reparaţie inclusiv morală.

"Chiar nu am nevoie de domnul Dragnea ca să ştiu ce înseamnă respectul pentru veterani. Am învăţat asta de copil, pentru că am unul în familie, bunicul meu de la Pericei, un veteran care m-a format ca om şi căruia îi datorez în mare parte ceea ce sunt azi. Am crescut cu aceste repere, cu respectul faţă de oamenii cărora le datorăm această ţară", a spus prim-ministrul Cioloş.

Citiţi şi: 

Dacian Cioloș, răspuns fără precedent la amenințările lui Liviu Dragnea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri