Dacian Cioloş o contrazice pe Laura Codruța Kovesi în ceea ce priveşte MCV

Data publicării:
CIOLOS NOU AGERPRES

Foto: Agerpres

„O înţeleg pe doamna Kovesi, dar cred că societatea românească a demonstrat ca îşi poate susţine drepturile şi aşteptările, inclusiv susţinând activitatea DNA. Trebuie să învăţăm să trăim responsabil şi fără proptele externe, să începem să avem încredere în noi înşine”, i-a răspuns Dacian Cioloş unei persoane care i-a transmis că MCV ar trebui să rămână în vigoare.

Laura Codruța Kovesi afirma în urmă cu două zile la Digi24 că şi-ar dori ca Mecanismul de Cooperare şi Verificare să rămână în vigoare, pentru că s-a dovedit „extrem de util”.

„Nu ştiu ce consecinţe politice sunt, sau ce implicaţii politice, însă dacă va continua, noi vom fi în continuare extrem de cooperanţi şi sunt convinsă că toate evaluările care se vor face vor fi la fel de obiective. Din perspectiva mea, acest Mecanism de foarte multe ori a blocat anumite iniţiative care doreau să limiteze instrumentele investigative sau doreau să restrângă competenţele pe care DNA la are şi nu doar în aceşti ani şi anterior acestor doi ani. De fiecare dată acest Mecanism de Coperare şi Verificare a adus în discuţie susţinerea instituţiilor europene în a păstra progresele care s-au făcut. Din această perspectivă, eu sunt de acord ca MCV să rămână”, a declarat Codruţa Kovesi, miercuri, la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri