Elena Udrea și-a dat demisia din PDL, potrivit unor surse

Data publicării:
elena udrea digi24 4-1

Democrat-liberalii au invitat-o să dea explicaţii cu privire la unele declaraţii făcute în legătură cu deciziile partidului. Sâmbătă, conducerea PDL se reunește în Colegiu director la Brașov. Elena Udrea a fost sunată de vicepreședintele Gheorghe Flutur ca să fie invitată la această reuniune de la Brașov, unde avea de dat niște explicații, dar fostul ministru al Dezvoltării Regionale a refuzat, spunând că și-a dat demisia din partid.

Totuși, nicio hârtie oficială în acest sens nu a sosit la sediul central al PDL. 

Război cu Vasile Blaga

Preşedintele partidului democrat-liberal Vasile Blaga a dat replici aspre după fiecare comentariu al Elenei Udrea.

În partid nu sunt VIP-uri. Deciziile nu le mai iau doi-trei inși, le iau forurile de decizie ale partidului și atunci ele trebuie respectate de toată lumea. Suntem într-un an electoral. Orice comentariu al colegilor noștri e extrem de important”, a declarat Vasile Blaga.

Cu toate acestea, Vasile Blaga a dat de înţeles că Elena Udrea nu va fi sancţionată pentru declaraţiile ei. Disputele dintre cei doi au început anul trecut, înaintea alegerilor pentru şefia partidului, unde amândoi au candidat.

Felul în care este văzut astăzi PDL este acesta - un partid lipsit de speranță, un partid pe un drum infundat. Modul în care este condus astazi partidul îl apropie de perioada în care se numea FSN”, spunea Elena Udrea anul trecut.

„Domnia sa știe cam ce e prin USL, că a fost și la PSD, și la PNL”, a venit replica lui Vasile Blaga.

Elena Udrea este considerată o apropiată a preşedintelui chiar şi după ce Traian Băsescu a rupt orice legătură cu partidul democrat liberal. Şeful statului a susţinut-o în competiţia pentru şefia PDL.

Activitate politică

Elena Udrea s-a lansat în politică după ce a fost numită şef al Cancelariei Preşedintelui României. A demisionat curând însă, după ce presa a scris că soţul ei, Dorin Cocoş, ar fi fost implicat în afaceri nu tocmai legale.

În aceeaşi perioadă a plecat şi din Partidul Naţional Liberal şi în scurt timp a devenit membră a Partidului Democrat.

Elena Udrea a fost cea care a declanşat celebrul scandal "Bileţelul roz". L-a acuzat public pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu că i-ar fi cerut președintelui să intervină la procurorul general pentru a-l scăpa de anchete pe omul de afaceri Dinu Patriciu. Dezvăluirea a dus la ruperea alianţei Dreptate şi Adevăr şi apoi la suspendarea lui Traian Băsescu din funcţia de şef al statului.

În 2008, Elena Udrea a devenit deputat de Bucureşti şi ministru al Turismului în Cabinetul Emil Boc. Timp de doi ani a condus Organizaţia Bucureşti a partidului şi a demisionat din funcţia de preşedintel al filialei în urma rezultatelor slabe obţinute la alegerile locale.  

2004 - consilier municipal PNL

2005 - şef al Cancelariei prezidenţiale

2006- secretar executiv PDL

2008- 2011 ministrul Turismului în Guvernul Emil Boc

2008 - 2012 - deputat PDL

2010 - 2012 - preşedintele PDL Bucureşti

2011 - 2012 - vicepreşedinte PDL  

Intră în Mișcarea Populară?

Deputatul Elena Udrea, cunoscută drept apropiată a Partidului Mișcarea Populară, şi preşedintele PMP, Eugen Tomac, susţin o conferinţă de presă astăzi, la ora 18.30, la sediul PMP Sector 1, anunță Mediafax.

Deputatul PDL Elena Udrea este cea care a anunțat, în iulie 2013, că, din ceea ce ştie ea, vor fi depuse actele pentru înfiinţarea Partidului Mişcarea Populară  , precizând că preşedinte interimar va fi Eugen Tomac. La scurt timp după apariţia declarației, Fundaţia Mişcarea Populară a anunţat, printr-un comunicat, că organizează o conferinţă de presă referitoare la lansarea partidului cu acelaşi nume. Partidul Mişcarea Populară şi-a depus a doua zi actele la tribunal pentru înregistrare.

În iulie anul trecut, întrebat ce rol joacă sau va juca Elena Udrea în Partidul Mișcarea Populară, președintele interimar al formațiunii, Eugen Tomac, a răspuns că nu a discutat cu ea pe această temă, dar că toți cei care susțin proiectele președintelui Traian Băsescu sunt bineveniți în partid. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri