Anchetă reluată în dosarul Firea vs Băsescu. Reacția primarului general

Data publicării:
Gabriela-Firea-la-sediul-PSD 07-07-2015

„Duminică seara am fost sunată de jurnalişti şi mi s-a spus că au aflat pe surse că rechizitoriul e gata şi că a fost trimis la instanţă. Domnul Bolcaş mi-a spus că trebuie să mi se comunice rechizitoriul, ceea ce până acum nu s-a întâmplat. Nici mie, nici avocatului nu mi s-a comunicat soluţia. Soluţia care acum este infirmată. Se infirmă ceva ce eu n-am luat la cunoştinţă”, a declarat Gabriela Firea.

Ea a spus că a fost de câteva ori la parchet, iar avocatul său, Lucian Bolcaş, de foarte multe ori.

„Eu, personal, am fost de câteva ori la parchet, domnul Bolcaş a fost de foarte multe ori, tot ce ni s-a solicitat am depus la dosar, am fost chiar interogată de avocaţii domnului Băsescu vreo trei ore, nu înţeleg de ce ancheta nu a fost efectivă”, a mai spus Gabriela Firea.

Procurorul general al Parchetului instanţei supreme, Augustin Lazăr, a infirmat soluţia de trimitere în judecată a lui Traian Băsescu, în dosarul în care Gabriela Firea îl acuză de ameninţare, motivând „lipsa unei anchete efective, care să respecte exigenţele în materia conţinutului rechizitoriului şi standardelor de claritate în prezentarea acuzării în instanţă”.

Ancheta va fi reluată, pentru clarificarea acuzaţiilor penale, completarea materialului probator, „în vederea lămuririi tuturor aspectelor cauzei”, urmând să se adopte „o soluţie legală şi temeinică în cauză”.

În urma infirmării soluţiei iniţiale dispuse de procurori, cercetările vor fi reluate de Secţia de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ulterior, se va efectua o nouă evaluare a întregului material probator, în raport şi de doctrina şi jurisprudenţa în materie, „pentru a adopta o soluţie legală şi temeinică în cauză”, a precizat PICCJ.

Gabriela Firea a depus, în 16 aprilie 2014, o plângere în care îl acuză pe Traian Băsescu, pe atunci preşedinte al României, de ameninţare şi şantaj, după declaraţii făcute de acesta la emisiuni televizate.

În denunţul depus împotriva lui Traian Băsescu se arată: „Într-un interviu la postul de televiziune Realitatea TV, difuzat în seara zilei 13.04.2014, în cadrul emisiunii "Jocuri de putere", referindu-se la activitatea parlamentară a d-nei senator Firea Gabriela, în cadrul Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea legalităţii achiziţiei terenurilor din zona comunei Nana, judeţul Călăraşi, a afirmat: "Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului ei unde este primar, că s-ar putea să nu-l găsească într-o zi acasă dacă... Nu-i atentă... Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri