GAFELE POLITICIENILOR. Gheorghe Coman, de profesie lăcătuş mecanic: "Deci, meseria mea înainte de a fi parlamentar, e auto"

Data publicării:
Gheorghe Coman-Mediafax Foto-Ciprian Sterian

Victor Ponta îşi încheie anul cu o gafă de proporţii. Şeful Executivului a postat pe pagina de socializare o poză cu textul "Fotografie cu premierul şi regele Mihai stând la masă la Săvârşin". Numai că imaginea era de la un alt eveniment, iar regele nici nu se afla în ţară când Victor Ponta lua masa cu membri ai familiei regale. Ulterior, premierul a dat vina pe echipa sa pentru această confuzie. Nu este prima gafă pe care o face.

„Am reuşit ce nu credea nimeni că reuşim să dezvelim o placă memorială pentru Brâncoveanu şi fiii săi care au pierit în închisoare la Istanbul”, spunea Victor Ponta, în timpul vizitei din Turcia. Premierul a dezvelit atunci, într-un muzeu din Istanbul, o plachetă comemorativă cu domnitorul Constantin Brâncoveanu şi cu cei patru fii ai săi.

În realitate, domnitorul şi fii săi au fost decapitaţi.

Demnitarii români par că au un apetit extraordinar să-şi asocieze numele cu figuri istorice.

„Sunt din oraşul lui Mihai Vitezul, dacă ei vor să ridice acolo steagul cu care au plecat cu colegul meu Mihai Viteazul acum câteva sute de ani”, susţinea Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Pentru unii politicieni, gafele s-au dovedit fatale. De exemplu, ministrul Culturii Daniel Barbu şi-a pierdut funcţia.

„La dezbaterile pe bugetul 2014 m-a frapat, m-a cutremurat (că – n.r.) Programul naţional pentru prevenirea şi tratarea HIV/SIDA este jumătate ca buget din toate programele din Ministerul Culturii”, declara ministrul Culturii.

Când nu se laudă cu nume de conducători celebri, aleşii se mândresc cu ceea ce nu sunt. Un exemplu este deputatul Gheorghe Coman, de profesie lăcătuş mecanic: „Deci, meseria mea înainte de a fi parlamentar, domne, să vă spun sincer, auto. Meseria mea este auto”.

Contrar tuturor aşteptărilor, primarul sectorului 5 Marian Vanghelie nu mai este în 2013 campion al greşelilor gramaticale. La el, problema e mai mult de logică. Întrebat dacă apreciază că Mariana Câmpeanu este un ministru bun, Vanghelie a răspuns: "Raportat la doamna ministru Câmpurean... pur şi simplu putea să fie acel ministru, dar pe fond, într-o formă sau alta el trebuie condus de PSD”.

Marian Vanghelie nu mai este pe podium pentru că a fost detronat de mai mulţi miniştri.

Vom efectua şi zborul cu trupurile neînsufleţite ale cadavrelor celor decedaţi”, declara Mircea Duşa, ministrul Apărării, vorbind despre repatrierea victimelor accidentului rutier din Muntenegru.

„Sunt extraordinar de mândru de numele meu şi mulţumesc părinţilor pentru numele care mi l-au dat”, afirma noul ministru al Culturii, Gigel Ştirbu.

Nici ministrul Remus Pricopie nu a făcut excepţie: „Nu a existat subiecte pe pagina de internet. A existat decât un mesaj care nu a fost postat la 08.34 aşa cum s-a spus iniţial, ci la 9.34”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri