Surse: Trei miniștri liberali ar putea fi remaniați săptămâna viitoare

Data publicării:
icon replace

Numele ministrului de Finanţe, Daniel Chiţoiu, este asociat cu problemele pe care le are soţia lui, urmărită penal. Laura Chiţoiu, director la Autoritatea de Supraveghere Financiară, este acuzată că ar fi încercat să aranjeze interviul pentru evaluarea viitorului şef al companiei de asigurări Carpatica. Premierul nu a părut influenţat de dosar, dar liberalii spun că lui Victor Ponta nu îi convine de fapt situaţia.

Pentru funcţia de vicepremier pe care Daniel Chiţoiu o deţine, preşedintele PNL Crin Antonescu şi l-ar dori pe primarul Sibiului, Klaus Iohannis.

Un alt ministru care şi-ar putea pierde scaunul este Ramona Mănescu. Ea ar fi trebuit să coordoneze un centru operativ pentru localizarea avionului părbuşit acum două săptămâni în Munţii Apuseni. Dar Ramona Mănescu nu şi-a îndeplinit obligaţiile. Şeful ei din partid îi găseşte însă scuze.

Mănescu este încă într-o perioadă de început. În fața acestei tragedii trebuie să facem niște distincții, să localizăm responsabilitatea în zona de vârf, în zona deciziei”, a spus Crin Antonescu, preşedinte PNL.

Surse din interiorul Partidului Național Liberal spun că şi ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, este în pericol. Miniştrii social-democraţi nu au însă emoţii.

„Eu nu intenționez așa ceva, dacă mă întrebați ca premier. Dacă mă întrebați ca lider al PSD, de la PSD nu”, a spus Victor Ponta, președinte PSD.

Patru miniştri liberali au părăsit Guvernul până acum. Este vorba de Daniel Barbu, Radu Stroe, Relu Fenechiu şi Varujan Vosganian. Toţi şi-au dat demisia în urma problemelor cu Justiţia sau a scandalurilor în care au fost implicaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri