Klaus Iohannis promite în Germania că va „urmări în Parlament votul din diaspora”

Data publicării:
iohannis zambeste natural - digi24-1

„Îmi doresc să avem reguli noi de finanțare a partidelor și campaniilor electorale, mai riguroase și mai transparente. Îmi doresc reguli noi pentru partidele politice, care să încurajeze participarea, să aducă politica mai aproape de cetățean. Dar, mai ales, îmi doresc o lege care să asigure dreptul de vot al cetățenilor din diaspora. Garantarea condițiilor și găsirea unei soluții pentru ca toți românii din diaspora să își poată exercita dreptul constituțional la vot este o chestiune de principiu. Aceasta este o prioritate a actualei sesiuni parlamentare și voi urmări cu mare atenție mersul lucrurilor în Parlament”, a declarat Klaus Iohannis, la întâlnirea cu reprezentanții comunității românești din Germania organizată la Ambasada României la Berlin.

Klaus Iohannis spune că știe că votul din noiembrie este purtătorul unei mari speranțe și a arătat că prezența sa în rândul românilor din Berlin este expresia aspirației spre o politică externă apropiată de cetățenii români, oriunde s-ar afla aceștia.

La scurt timp după întâlnirea cu românii din Germania, președintele Klaus Iohannis a postat și un mesaj pe pagina de Facebook.

„Românii care au venit la ambasada României din Berlin în această seară trebuie să știe că, în cadrul administrației prezidențiale, există de acum încolo un departament dedicat diasporei. Îmi doresc o politică externă apropiată de cetățenii români, oriunde s-ar afla aceștia. Vreau ca românii, oriunde trăiesc, să fie mândri de modul în care sunt reprezentați în străinătate, iar întărirea relațiilor cu celelalte state să aibă consecințe pozitive asupra vieții lor de fiecare zi. Cum spuneam și în această dimineață, într-un interviu la ARD, radioul public german, România e mult mai bună decât imaginea pe care o are în lume. Noi, oamenii politici, trebuie să muncim mai mult împreună cu cetățenii care ne-au votat pentru ca imaginea să fie pe măsura țării pe care ne-o dorim.”, a scris președintele pe rețeaua de socializare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri