Întâlnire la vârf în USL, confirmată de Crin Antonescu: „E vreo problemă? Am încălcat vreo lege?”

Data publicării:
CRIN ANTONESCU PRESEDINTELE PNL - MEDIAFAX-16

„Nici eu, nici premierul nu suntem responsabili pentru ce se întâmplă în comisie. Nu fac parte din această comisie”, a declarat președintele Senatului referindu-se la situația de blocaj din această comisie.

Crin Antonescu a spus că a vorbit cu premierul despre buget și descentralizare și a repetat că nu au discutat despre Roșia Montană pe fond. „N-a fost o confruntare, ci o discuție între doi oameni care caută soluții”, a ținut să precizeze liderul liberal. Ușor iritat de întrebările ziariștilor, Crin Antonescu a spus că nu are de ce să ascundă această întâlnire cu Victor Ponta: „E vreo problemă, am încălcat vreo lege? V-am deranjat cu ceva?”.

Întrebat dacă actualul proiect de buget poate fi considerat un buget liberal, liderul PNL a răspuns că este „un buget în condițiile constrângerilor FMI”.

De asemenea, el a răspuns criticilor președintelui Traian Băsescu în legătură cu noile taxe și impozite pe care Guvernul intenționează să le introducă spunând că este „poziția unui animator de mici grupuri politice”.

„Este discursul unui lider politic al unei grupări de nişă, care încearcă să ciupească ceva puncte după ce un buget s-a făcut. Poate că ar fi fost important ca preşedintele să ne spună cum de a ajuns România în situaţia de a fi sub constrângerile FMI. Poate era important să ne spună ce mari măsuri liberale a luat domnia sa când avea guvernele la dispoziţie şi negocia cu FMI. Poate că era interesant să ne spună acum ce putea face acest guvern în condiţiile date. Aşa, să spui în general că bine ar fi să fie bine şi să nu fie rău, bine ar fi să fie taxe mici, toată lumea să fie mulţumită, e uşor. Nu trebuie să fii preşedinte pentru asta”, a declarat Crin Antonescu. 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că „este greșit” că se trece la crearea de taxe noi, care să hrănească sistemul bugetar, el precizând că astfel se ajunge iar la situaţia în care "omul gras - statul, se urcă în spatele omului slab - economia".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri