Klaus Iohannis candidează la conducerea PNL. Ludovic Orban: M-am pregătit pentru asta, dar renunţ şi îi acord sprijinul meu

Data publicării:
Klaus Iohannis-Mfax-1

ACTUALIZARE 15.09. „Mi-am reafirmat intenţia de a candida la conducerea PNL. Nu ştiam atunci că Klaus Iohannis îşi va depune candidatura. Deşi m-am pregătit în toată această perioadă pentru a conduce PNL, deşi ştiu că am în PNL şi în afara lui foarte mulţi susţinători, am luat decizia de a-mi retrage candidatura pentru funcţia de preşedinte al PNL. Klaus Iohannis este cea mai bună variantă. Decizia sa de a conduce PNL în perioada viitoare decisivă pentru România e una bună pentru România şi pentru PNL. Îi acord întreg sprijinul meu”, a declarat Ludovic Orban.

ACTUALIZARE 14.38. „Am anunţat că voi candida la preşedinţia PNL, am cerut o derogare de vechime pentru a fi în această poziţie. Cred că reacţia colegilor a fost una foarte bună”, a spus Klaus Iohannis.

„Am fost foarte supărat pe rezultatul la europarlamentare din Sibiu, e altă discuţie. Acum vorbim cum continuă PNL, cred că va continua foarte bine. Avem toate şansele să mergem mai departe foarte bine şi să câştigăm. Probabil la sfârşitul lunii iunie vom organiza congresul. Cred că dreapta trebuie să discute şi să caute o formulă pentru un candidat puternic care să câştige”, a declarat Klaus Iohannis.



Klaus Iohannis a primit în cadrul Delegaţiei Permanente derogarea de vechime pentru a putea candida la şefia PNL.

În urmă cu două zile el şi-a dat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL, în urma rezultatelor de la alegerile europarlamentare de duminică.

Delegaţia Permanentă a PNL s-a întrunit, la Parlament, de la ora 14.00, pentru a stabili data Congresului Extraordinar al partidului, eveniment la care ar trebui ales viitorul şef al formaţiunii.

Liberalul Sorin Frunzăverde a declarat că îl vede pe Crin Antonescu în continuare preşedinte al PNL şi prezidenţiabilul comun al dreptei unite.

PNL va începe la ora 17.00 negocierile alături de PDL, după ce ieri au existat primele discuţii între Crin Antonescu şi liderul Forţei Civice, Mihai –Răzvan Ungureanu.

Astăzi, Biroului Permanent Naţional al PDL a votat pentru alianţă cu liberalii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri