Klaus Iohannis, după întâlnirea cu președintele Franței: „Deciziile politice dintr-o țară pot influența multe alte țări”

Data publicării:
iohannis- i-hollande

Klaus Iohannis a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, după vizita oficială făcută la Paris.

Într-o lume globalizată, politica externă nu mai poate fi un domeniu îndepărtat și fără efecte directe asupra vieții de zi cu zi a cetățenilor. Vedem frecvent că evenimentele se propagă la distanță, că deciziile politice dintr-o țară pot influența multe alte țări, iar conflictele se pot extinde de la o zi la alta.

În acest context, la dejunul de lucru cu președintele Franței, am discutat despre temele mari care îi privesc atât pe români, pe francezi, cât și pe toți cetățenii Uniunii Europene: securitatea frontierelor, situația din Ucraina, colaborarea franco-română în domeniul construirii de autostrăzi, proiectele de investiții franceze care înseamnă locuri de muncă în România, schimburile economice și culturale între țările noastre membre cu drepturi egale ale Uniunii Europene, precum și o posibilă contribuție franceză la mai buna organizare a administrației noastre publice, astfel încât fondurile europene să fie folosite în scopul îmbunătățirii treptate a nivelului de trai al românilor”, a scris președintele României.

Klaus Iohannis a precizat că i-a spus președintelui François Hollande, la finalul întâlnirii, că legătura dintre România și Franța e ca prietenia dintre doi oameni. „Se întărește pe măsură ce se cunosc mai bine și încep să aibă încredere unul în celălalt”, a mai scris Iohannis. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri