L. Orban, despre Roșia Montană: Singura soluție este demisia lui V. Ponta și a lui D. Șova

Data publicării:
ludovic orban resized mfax

Deputatul Ludovic Orban a criticat afirmațiile premierului Victor Ponta, întărite de Ministrul delegat pentru Marile proiecte, Dan Șova, potrivit cărora compania Gabriel Resources poate da în judecată statul român.

Primul lucru care pe mine mă deranjează este că una dintre principalele teme de campanie a fost Roşia Montană şi gazele de şist. Sunt mulţi oameni are au votat cu noi pentru că au crezut că noi vom bloca aceste proiecte. Nu poţi să te schimbi brusc peste noapte, după ce ai ajuns la putere, să devii un susţinător ale acestui proiect”, a comentat deputatul PNL.

Alt lucru care mă deranjează este modul în care a fost pus în scenă. Nu poţi să iniţiezi o schimbare majoră în politica alianţei dintre PNL şi PSD fără să faci o consultare măcar a parlamentarilor. Să nu credeţi că în rândul parlamentarilor PSD există un entuziasm deosebit în sprijinirea proiectului. Ba chiar sunt nedumeriţi mulţi dintre ei că au fost puşi în această situaţie fără să li se ceară părerea”, a mai afirmat acesta.

Potrivit lui Ludovic Orban, singura soluție de a salva credibilitatea USL este demisia premierului Victor Ponta și a ministrului delegat pentru Marile proiecte, Dan Șova.

După părera mea din situaţia asta nu se poate ieşi decât prin demisia domnului Şova şi a domnului Ponta. Nu poţi să zici luni, ca premier, la trei, patru ore înainte să dea un comunicat compania, că această companie poate să dea statul în judecată şi statul să plătească daune de 2 miliarde de euro”, a criticat deputatul, în emisiunea „Jurnalul de seară” de la Digi24.

Ludovic Orban a postat și pe pagina sa de Facebook un mesaj ce conține mai multe întrebări adresate prim-ministrului și lui Dan Șova.

În ce temei să ne dea în judecată Gabriel Resources? Eu nu cunosc niciun document în care statul român să fie parte şi să ofere temei juridic companiei pentru a cere despăgubiri.

Ce urmăriţi cu aceste declaraţii domnule Şova şi domnule Ponta? Să oferiţi cu adevărat temei juridic companiei pentru a da în judecată statul român? Sau doriţi să intimidaţi parlamentarii înainte de vot pentru a vă trece proiectul de lege oneros? După toată această tărăşenie, în ce mă priveşte, cred că nu există decât o singură soluţie onorabilă de a salva obrazul şi credibilitatea USL: demisia, atât a domnului Ponta cât şi a domnului Şova”, a scris acesta pe pagina de socializare. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri