Liviu Dragnea: Dacă se întâmplă o evacuare a celor cinci televiziuni, acest guvern nu mai poate rămâne în funcție

Data publicării:
liviu dragnea-3

 

 Vreau să mai spun ceva, am discutat azi ceva în partid, am spus foarte simplu că prin această instituție din subordine (n.r.ANAF) dacă se întâmplă o evacuare, practic Guvernul României închide cinci televiziuni într-un stat democratic. Dacă se întâmplă acest lucru și Guvernul României tehnocrat, care a spus mereu că protejează libertatea presei sau susține, atunci cred că acest Guvern nu mai poate rămâne în funcție. Dacă se întâmplă lucrul acesta, noi analizăm foarte serios eventualitatea depunerii unei moțiuni de cenzură", a afirmat Dragnea.

Liviu Dragnea a adăugat că dacă cele cinci televiziuni ar fi închise, Guvernul ar deveni unul „extrem de periculos pentru democrație.

„Nu că bagă pumnul în gura presei, o desființează, acest Guvern nu mai poate rămâne pentru că devine extrem de periculos pentru democrație, pentru libertatea noastră și înseamnă că se dă liber la orice fel de abuz", a spus președintele PSD.

De asemenea, referitor la declarația președintelui Klaus Iohannis în scandalul ANAF-grupul Intact, președintele PSD a precizat că se aștepta la o poziție mai fermă din partea șefului statului.

„Am văzut și poziția președintelui Iohannis. Recunosc, m-aș fi așteptat să fie mai fermă și puțin mai clar. Eu nu cred că aici se pune problema de 'hai să fie o împăciuire'. Eu merg mai departe, eu cred că există totuși instituții ale statului abilitate în această țară, care ar trebui să verifice legalitatea acțiunii ANAF. Nu cred că strică acest demers. Dacă lucrurile au fost legale, e foarte bine, dar dacă nu au fost legale, nu trebuie verificat, pentru că, totuși, s-a învolburat o țară întreagă?", a mai afirmat Dragnea.

ANAF a transmis, luni, că a trimis notificări pentru evacuarea sediilor care au fost confiscate și trecute în proprietatea statului prin decizii judecătorești, deci inclusiv cele în care își desfășoară activitatea postului de televiziune Antena 1 și Antena 3. 

Astfel, clădirile grupului GRIVCO, fondat de omul de afaceri Dan Voiculescu, precum şi imobilul în care funcţionează televiziunile Antena1 şi Antena 3 trebuie evacuate în cinci zile. 

ANAF a făcut notificarea de evacuare în baza deciziei definitive din august 2014 pronunţată de judecători în dosarul privatizării ICA. Magistraţii au hotărât atunci trecerea în proprietatea statului a terenurilor din Băneasa pe care Grupul GRIVCO le-a obţinut în urma privatizării frauduloase a fostului Institut. Tot atunci, instanţa a dispus şi confiscarea sediului televiziunilor, considerând că a fost achiziţionat din sumele obţinute din aceeaşi privatizare ilegală.

Prejudiciul total a fost stabilit la 60 de milioane de euro. Până în prezent, s-a recuperat puţin peste 1%, din vânzarea unui apartament în Bucureşti şi a unei vile din Predeal. 

Citiți și: 

Klaus Iohannis: „Această abordare heirupistă din partea ANAF mi se pare nepotrivită”. Reacția internauților

Conflictul ANAF-Intact. Premierul Dacian Cioloş face precizări pe Facebook

Dacian Cioloş: Dacă nu respecta termenul de cinci zile, ANAF putea fi acuzată de discriminare 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri