Liviu Dragnea: PSD vrea la guvernare. „Situația nedorită” rămâne

Data publicării:
DRAGNEA LA PARLAMENT - CAPTURA


ACTUALIZARE 13:30  Comitetul Executiv a votat pentru respingerea moțiunii de cenzură și susținerea în continuare a guvernului, a anunțat Liviu Dragnea la încheierea ședinței. Nu s-a discutat despre condiții de susținere sau nesusținere a lui Victor Ponta, s-a discutat pur și simplu despre moțiunea de cenzură, a ținut să precizeze Liviu Dragnea. S-a luat o decizie politică importantă, aceea de a susține guvernarea.

Situația nedorită rămâne. Nu putem printr-un vot al Comitetului Executiv Național să ștergem aceste situații nedorite. Dar partidul este o instituție politică, nu interferează cu justiția, justiția își urmează cursul și nimeni de la PSD nu are în intenție să tulbure acest curs al justiției, nu ne implicăm, nu interferăm. Decizia politică a partidului a fost că vrem să păstrăm guvernarea. În acest sens, respingem moțiunea de cenzură”, a explicat Liviu Dragnea.

Mai sunteți credibil, susținând Guvernul? a fost întrebat președintele interimar al PSD. „Nu este o întrebare ușoară, la care se poate da un răspuns ușor sau un răspuns în zeflemea. Chiar iau în serios și să știți că nu numai eu, o ia din ce în ce mai multă lume în partid. Trebuie să cântărim foarte bine dorința firească de a rămâne la guvernare și ceea ce ați spus dvs. Nu este simplu”, a spus Liviu Dragnea.

„Eu refuz să cred că vreun parlamentar PSD își permite să șantajeze cu un proiect de lege susținerea sau nu a guvernului”, a mai spus Liviu Dragnea în legătură cu zvonurile potrivit cărora unii parlamentari amenință că vor vota moțiunea de cenzură, dacă nu trece legea privitoare la indemnizații.

Întrebat dacă riscă sancțiuni eventualii parlamentari PSD care vor vota moțiunea de cenzură, Liviu Dragnea a spus: „Un partid nu poate fi condus cu biciul și eu niciodată n-am condus nicio instituție cu biciul, ci cu dialog. Dacă tu ca lider al partidului nu ești în stare să convingi... nu o faci cu biciul. Eu niciodată nu o să fac lucrul ăsta”, a promis liderul interimar al PSD.

El a dat detalii despre Congresul PSD de alegere a noului președinte al partidului și despre propria sa candidatură la șefia PSD. Urmăriți-i declarațiile în materialul video de mai sus.


Deci, vom face calcule pentru rămânerea la guvernare. Vom discuta în Cex, unde este practic o structură în care este reprezentat tot partidul și după ce o să discutăm în Cex atunci o să vă transmit ce s-a hotărât”, le-a spus el jurnaliștilor.

Întrebat dacă dorința de a rămâne la guvernare nu înseamnă exclusiv menținerea lui Victor Ponta la Palatul Victoria, Liviu Dragnea a fost destul de evaziv: „Înseamnă că PSD vrea să rămână la guvernare”.

Sprijinul politic pentru Victor Ponta „va fi unul dintre subiectele discutate astăzi”, a precizat liderul interimar al PSD. Întrebat dacă se va da un vot în acest sens, a răspuns: „Sigur că se va vota dacă vrem să rămânem la guvernare sau nu”, dar apoi a adăugat: „Toți membrii vor să rămânem la guvernare”.

Nu există un scenariu prin care lui Victor Ponta să i se retragă sprijinul cu o condiție: ca președintele să nominalizeze tot o persoană de la PSD pentru a conduce Guvernul, a dat asigurări președintele interimar al PSD. În plus, a adăugat el, președintele nu o să facă niciodată asta. „Cel puțin, eu nu cred. Până acum avea timp suficient să o facă”, a mai spus liderul PSD, fără a detalia la ce se referă.

„Am vorbit și ieri cu Victor Ponta, de ziua lui. Ne-am întâlnit”, a declarat Liviu Dragnea, dar a lăsat să planeze suspansul: „O să-l las pe el să spună în Cex, n-o să spun acum ce mi-a spus el mie”.

Întrebat dacă la moțiunea de cenzură se așteaptă să existe și trădări, Liviu Dragnea a spus că moțiunea nu încurcă partidul și este un drept democratic constituțional al opoziției. „Cred că ei nu se așteaptă ca PSD-ul să voteze să-și dea jos propriul guvern. Nu putem face asta”, a subliniat Liviu Dragnea.

El a mai spus că PSD va încerca să vorbească azi, după ședința Cex, și cu colegii de coaliție.

Cât despre candidatura sa la președinția partidului, Liviu Dragnea a spus că va face un anunț, dar nu neapărat astăzi. Faptul că deja s-au anunțat candidaturi pentru Congres este foarte bine, înseamnă că PSD-ul este un partid viu, a comentat Liviu Dragnea.

Potrivit unor surse, liderul PSD va fi validat la 18 octombrie, când va fi convocat Congresul PSD. Până atunci, pe 11 octombrie vor fi alegeri la nivel regional, pentru ca liderul PSD să fie ales de către toți membrii partidului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri