VIDEO. Liviu Dragnea, un ministru foarte serios. Gesturile și mimica președintelui executiv al PSD în timpul discursului ținut de Victor Ponta

Data publicării:
ponta daciada dragnea fb

 (VIDEO. Discursul premierului Victor Ponta

Victor Ponta a urcat pe scenă și și-a început discursul cu o glumă în care s-a adresat direct lui Liviu Dragnea:

Aș fi preferat să vin după fetele de la Amadeus, Liviu, dar iarăși, ai fost mai rapid decât mine.

E a devărat că n-a venit chiar de tot primăvara, dar după zece ani de iarnă, e nevoie de un pic de timp ca să vină cu adevărat primăvara (aplauze și zâmbete din sală, Liviu Dragnea cu capul în jos, pare preocupat, ține în mână un CD și ia o gumă de mestecat dintr-un pachet).

Venind încoace am primit o veste bună de la INS – s-a confirmat că în continuare în România majoritatea este dată de femei – 51,5 la sută, deci înseamnă că țara are o șansă. După aceea o să vedem dacă acest procent se respectă și în conduceri de partide, companii. Am luat act de candidatura Rovanei și de propunerea pe care dvs o faceți. Nu am voie și nu pot să spun că o susțin, pentru că n-ar fi corect față de posibili alți candidați, dar pot să spun că m-aș bucura să câștigi, Rovana! (Rovana Plumb, care stă lângă Liviu Dragnea, râde și îl aplaudă pe premier. Liviu Dragnea rămâne serios și îngândurat).

 Ne-ar bucura să se întâmple cu adevărat ceea ce ne-ai făcut tu o aluzie, așa, foarte subtilă, cu Alexandru cel Mare (camera se mută pe Gabriela Firea, care stă de cealaltă parte a lui Liviu Dragnea. Gabriela Firea și Ecaterina Andronescu zâmbesc, Liviu Dragnea rămâne îngândurat)...

... cu primul rând din falangă, n-am înțeles exact ce voiai să spui, dar totuși am bănuit: mai multe femei în primul rând din falangă. Nu știu dacă chiar așa făcea Alexandru, dar voiam mai ales să-ți spun, Rovana, mai ales că tu ești în primul rând, probabil vei fi și mai mult în primul rând, alături de alte colege, dacă ai citit și partea a doua a poveștii: și anume că gradul de supraviețuire în primul rând e foarte scăzut. (râsete în sală, Rovana Plumb încuviințează din cap zâmbind, apoi îi strigă ceva premierului; Liviu Dragnea rămâne aproape impasibil și mestecă gumă).

Vreau să te pregătești și tu și celelalte colege pentru ce va urma, pentru săgeți, lănci, săbii (audiența râde, Liviu Dragnea rămâne la fel de inflexibil). Și...(pauză) e o perioadă în care, ca să citez din Liviu, nu ne mai certăm, ne denunțăm (râsete în audiență). Poate că e un progres...Față de perioada lui Alexandru. Sau poate e un regres, în care fiecare se gândește ce-o să spună altcineva despre el, dacă cumva are un necaz (camera se mută din nou pe Rovana Plumb și Liviu Dragnea, care privește spre tribună în continuare foarte serios).

Vreau să vă mulțumesc pentru cei peste cinci ani în care ați fost alături de mine în ceea ce privește viața PSD. Dacă cineva a fost tot timpul alături de mine, dacă cineva nu m-a trădat niciodată și a avut încredere în mine cu siguranță au fost femeile și doamnele din acest partid și vă mulțumesc pentru asta (toată lumea aplaudă, Liviu Dragnea nu, rămâne în continuare serios, cu o mimică preocupată).

/....Premierul propune, mai în glumă, mai în serios, ca o femeie să conducă și organizația de tineret a partidului/

Ca să fiu sincer, singura îngrijorare dacă Rovana o să fie președintele Consiliului Național este organizarea viitoarei conferințe la femei, dar trecem și peste asta cu bine (Liviu Dragnea schițează un zâmbet timid, apoi apleacă într-o parte capul și redevine serios).

Vreau să-i transmit direct acest gând mamei mele, care, din păcate, se uită la televizor (lumea începe să aplaude, Liviu Dragnea nu, are privirea îngândurată), Irinei (fiica premierului – n.r.), care din fericire nu se uită la televizor, surorilor mele Alexandra și Isabela, care nu mai au televizor de o lună de zile și e mai bine, și tuturor celor care au fost alături de noi. Două milioane și jumătate de femei m-au votat la 16 noiembrie și le mulțumesc pentru asta, așa cum le mulțumesc și le respect pe toate femeile care au votat cu altcineva, nu vin la vot, dar care fac lucruri mult mai importante zi de zi pentru fiecare dintre noi. (...)

Cum spunea și Liviu, avem multe alte categorii în această țară care sunt cu adevărat discriminate, care sunt cu adevărat defavorizate, pentru care bărbați și femei, cei în putere sau cei mai puțin în putere, avem obligația să fie alături de noi tot timpul și să arătăm ceea ce încercăm să facem și facem în continuare – că legea junglei, legea pe care unele partide politice o propun sub diverse denumiri, e adevărat, mai elegante, este singura lege pe care nu vreau să o respectăm în România”.


Premierul Victor Ponta va fi audiat săptămâna viitoare, miercuri, ca martor pentru vicepremierul Liviu Dragnea în dosarul „Referendumului”.

Mai multe persoane cu funcţii înalte, care au coordonat campania Partidului Social Democrat la referendumul din 2012 de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, au fost chemate la Curtea Supremă.

Pe de altă parte, cumnatul premierului, Iulian Herțanu, este în arest preventiv în legătură cu un dosar de fraudă cu fonduri europene. În acest dosar au fost audiate ca martor mama și sora premierului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri