Mircea Geoană: PSD va pierde guvernarea „când vrea domnul Iohannis”

Data publicării:
mircea-geoana-digi

Întrebat când va pierde PSD guvernarea, Mircea Geoană a răspuns tranșant: „Când vrea domnul Iohannis. Pur și simplu. Spun asta cu regret...nu pentru Ponta, pentru guvernarea noastră, pentru că ar fi bine ca PSD să continue să guverneze”.

Apreciez faptul că domnul Iohannis spune că nu primește traseiști și transfugi din partide, dar eu cred că după UDMR vor urma și alte blocuri - fie partide, fie grupuri de parlamentari – care se vor alătura unei noi majorități. Acest lucru este inevitabil. Câștigătorul ia totul”, a adăugat senatorul.

Mircea Geoană a apreciat că urmează o perioadă complicată pentru PSD. „Interviul pe care domnul Iohannis l-a dat la Reuters, în care a vorbit de săptămâni sau luni, mi se pare un indiciu suficient de clar că, cel târziu în primăvară, vom avea o altă majoritate în Parlament. Din păcate, opoziția pentru noi, pentru mulți ani de zile, va fi starea naturală. Va trebui să trecem o perioadă lungă și complicată și nici nu îi invidiez pe cei care vor avea de condus un partid într-o situație destul de delicată”, a spus Mircea Geoană.

Președintele ales al României, Klaus Iohannis, a declarat, într-un interviu pentru agenția Reuters, că în următoarele săptămâni mai mulți parlamentari ar putea abandona coaliția de guvernământ a premierului Victor Ponta, într-un număr suficient pentru a duce la căderea Guvernului anul viitor.

„Toată lumea vrea să fie de partea câștigătoare. Prin urmare, este posibil ca în următoarele săptămâni sau luni să avem schimbări în Parlament. Așadar, este posibil ca pe parcursul anului 2015 să avem o schimbare care va oferi Partidului Național Liberal o majoritate, pe care o va folosi atunci pentru schimbarea Guvernului", a spus Klaus Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri