Monica Macovei: AEP a decis să confiște sume care au fost primite legal și transparent

Data publicării:
v VOT MACOVEI

În campania electorală am făcut ceea ce nu a făcut niciun alt politician: am avut finanțări mici de la mulți oameni, nu donații mari, nu bani murdari, aduși cu punga. Toate încasările și cheltuielile au fost legale și transparente.

Unele persoane au făcut donații mici prin sistemul PayPal, prin bancă, cu cardul. Iar acești bani nu puteau fi folosiți în campanie decât după ce erau transferați de sistemul PayPal în contul de campanie, adică la câteva zile de la data donației. Așadar este o procedură în doi pași și numai după pasul doi, prin care donațiile intrau în contul de campanie, acestea puteau fi declarate și folosite. AEP nu a ținut seama de procedura sistemului PayPal și a decis să confiște sume care au fost primite și cheltuite transparent.

Am respectat în totalitate legea și toate donațiile și cheltuielile din campanie s-au făcut prin mandatar financiar, așa cum prevede legea. Mai mult, mandatarul financiar a declarat la AEP și sumele primite înainte de începerea campaniei, deși legea spune că se aplică numai în timpul campaniei electorale. Deci am făcut mai mult decât ne cere legea, tocmai pentru a da un exemplu de transparență. AEP a confiscat și acești bani, deși nu erau din campania electorală și fuseseră primiți și cheltuiți transparent. Ultimul cuvânt îl va avea instanța de judecată”, se arată în comunicatul de presă trimis de Monica Macovei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri