Monica Macovei despre Vasile Blaga: „Dacă se simte mai bine alături de doctrina comunistă, aş vrea să ne-o spună”

Data publicării:
monica macovei

Monica Macovei spune că şeful partidului a făcut mai mult decât o gafă: „A fost incredibilă şi şocantă pentru că vine de la un lider care se pretinde de dreapta şi, dacă se simte mai bine alături de doctrina comunistă, aş vrea să ne-o spună clar tuturor, să ştim exact.

„Nu ştiu ce l-a determinat să facă declaraţia asta, nu l-am auzit să mai facă declaraţii pro-comuniste, este o gafă şi e şocant. E mai mult decât o gafă. Noi, în Partidul Popular European suntem partid de dreapta; nu poţi spune că te simţi aproape de Partidul Comunist. Acolo libertatea de exprimare este... mai îngrădită - ca să spun frumos -, şi drepturile individuale...”, a adăugat fostul ministru al Justiţiei.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, aflat într-o vizită în China împreună cu alţi lideri ai partidului, a declarat că Partidul Comunist Chinez împărtăşeşte aceleaşi valori cu democrat-liberalii în tot ceea ce înseamnă construcţia unui partid.

Mai mulţi lideri ai Partidului Democrat Liberal din România efectuează o vizită oficială de o săptămână, în perioada 11-17 iunie, în China, respectiv la Shanghai şi Beijing, delegaţia fiind compusă din preşedintele formaţiunii politice, Vasile Blaga, fostul premier Emil Boc, prim-vicepreşedinţii Anca Boagiu şi Andreea Paul şi secretarul general al partidului, Gheorghe Flutur. Conform unui comunicat al PDL, obiectivul vizitei este stabilirea unor contacte în vederea realizării unor parteneriate economice şi de afaceri pentru viitor, un obiectiv specific fiind stabilirea unui mecanism de colaborare economică de durată între orasele Beijing, Shanghai şi municipiul Cluj-Napoca.

„Am dorit să împărtăşim din experienţa vastă a Partidului Comunist Chinez, care îmi dau seama că este într-o permanentă reconstrucţie. Incredibil, dar colegii noştri chinezi, practic, şi asta mă bucură, împărtăşesc aceleaşi valori cu noi în tot ceea ce înseamnă construcţia unui partid, pornind de la necesitatea atragerii în partid a elitelor locale, pentru a da valoare organizaţiilor, cât şi a modului în care te raportezi la cetăţean", a afirmat Blaga, potrivit site-ului în limba română al postului chinez Radio China Internațional.

Citiți și: M. Macovei, despre reușitele și eșecurile lui T. Băsescu: „Au fost și greșeli, precum cea cu Raed Arafat”

M. Macovei: „Stăm de atâția ani cu două Camere, care au aceleași atribuții. Râde toată Europa de noi”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri