Negocierile dintre PSD și PPDD, în impas. Partidul lui Dan Diaconescu a încheiat alianțe locale cu PDL și PNL

Data publicării:
dan diaconescu -Mediafax Foto-Ciprian Sterian

PPDD a încheiat deja alianţe cu PDL şi PNL la Hunedoara, Gorj şi Braşov şi discută cu aceleaşi partide la Iaşi şi în Dâmboviţa. Mai mult, liderii partidului susţin că acolo unde alianţele cu PSD nu asigură majoritate, membrii PPDD vor merge pe mâna formaţiunilor de dreapta.

Acţiunile Partidului Poporului i-au supărat foarte tare pe social-democraţi.

Dacă se mai întâmplă situaţii ca cea de la Braşov, în care ei spun la centru că sunt anti-Băsescu, în schimb la Brașov au facut alianțe cu cei de la PDL şi PNL, atunci asta nu ne va ajuta în negocieri”, a declarat Liviu Dragnea, președintele executiv al PSD.

De altfel, discuţiile s-au oprit de când partidul lui Dan Diaconescu negociază cu PSD la centru şi, în ţară, bate palma cu partidele de dreapta.

Nu ne-am mai întâlnit cu PPDD . Noi ne-am gândit cu buna credinta la constituirea unei alianțe anti-Băsescu. Am luat de bun ce a spus Dan Diaconecu, dar principalul nostru obiectiv îl reprezintă alianțele în plan local”, a mai spus Liviu Dragnea. Negocierile merg greu şi din alt motiv. Partidul Poporului vrea un minister, cel mai probabil pe cel care gestionează situaţia românilor din afara ţării, dar PSD nu este deloc încântat să cedeze un portofoliu în Executiv.

Şedinţa Parlamentului prin care se validează schimbarea configuraţiei Guvernului a fost totuşi programată, de principiu, pentru 16 iunie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri