Noua sesiune parlamentară. Ce proiecte importante sunt pe agenda aleșilor

Data publicării:
parlamentul romaniei crop ingust - mfax-20

Printre prioritățile parlamentarilor se află revizuirea Constituției. USL intenționează să organizeze un referendum privind modificarea Constituției în mai, în același timp cu alegerile europarlamentare, astfel că parlamentarii trebuie să grăbească acest proiect.

De asemenea, aleșii trebuie să hotărască ce vor face cu proiectul controversat al Legii Amnistiei, care a fost scoasă de pe ordinea de zi la sfârșitul anului trecut. Liberalii au anunțat că, dacă proiectul va fi repus pe ordinea de zi, vor vota împotrivă. Proiectul de lege prevedea amnistierea infracţiunilor cu pedepse mai mici de șapte ani. Legea a generat o serie de controverse după ce a fost adoptată în Comisia juridică a Camerei, la miezul nopţii, într-o şedinţă secretă, şi introdusă apoi pe ordinea de zi a plenului.

Parlamentarii trebuie să discute și Codul Rutier, o altă lege care a stârnit discuții în USL, din cauza amenzilor mai mari prevăzute pentru șoferii care încalcă legea.

Nu în ultimul rând, pe listă este și legea care permite străinilor să cumpere terenuri agricole în România. Legea, care ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 ianuarie 2014, a fost retrimisă la Parlament de președintele Traian Băsescu. Acesta a afirmat că în document existau mai multe formulări greșite sau ambigue.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri