O nouă amânare în cazul lui Marko Attila. Deputaţii au intrat în vacanţa de Paşte, şedinţa de plen s-a anulat

Data publicării:
marko attila FB-1

Este a doua amânare în cazul Marko Attila, după ce săptămâna trecută aleşii au anunţat că aşteaptă demisia în original a deputatului UDMR.

Cel mai probabil, deputații se vor întoarce la muncă marți, dar următoarea ședință de plen este programată abia joi.

Dacă demisia în original a lui Marko Attila nu va ajunge până atunci la Camera Deputaților, cazul său va fi pus pe ordinea de zi a ședinței de joi și se va da și un vot asupra solicitării DNA.  

Marko Attila este implicat în acelaşi dosar în care fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a fost arestat, iar deputatul Theodor Nicolescu a fost reţinut.

Marko Attila este acuzat de trei infracțiuni de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, potrivit DNA.

Potrivit procurorilor DNA, în cursul anului 2008, Marko Attila, „împreună cu ceilalți membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a emis în cazul a trei dosare, titluri de despăgubire pe baza unor rapoarte de evaluare care nu au respectat cerințele Standardelor Internaționale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piață a imobilelor” și nici legislația românească „supraevaluând bunurile imobile respective cu suma totală de aproximativ 75.000.000 euro, cu această sumă fiind prejudiciat bugetul de stat concomitent cu obținerea unor despăgubiri necuvenite de către titularii și cesionarii drepturilor de despăgubire”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri