UNIFICAREA DREPTEI. Vasile Blaga: Dorim un singur candidat, m-aş bucura să fie de la PDL. Sorin Frunzăverde: Îl văd candidat pe Crin Antonescu

Data publicării:
vasile blaga - 5463387-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu

ACTUALIZARE 14.10. „Se poate vorbi de fuziune şi pe parcursul acestui an, există şi posibilitatea de a realiza această fuziune după prezidenţiale, dacă există acceptul de a avea un candidat unic. Aceste impediment în calea fuziunii nu mai există. Pe Crin Antonescu îl văd la şefia PNL şi candidat din partea acestei grupări de dreapta care se constituie împreună cu PDL”, a declarat Sorin Frunzăverde.

UNIFICAREA DREPTEI - ACTUALIZARE 13.49. „Prima mea problemă e cea a consultutării celor care în PNL au luptat în ultimele două luni pentru a obţine scorul electoral. Orice decizie privind formele de coagulare a dreptei trebuie luată după consultarea bazei partidului.

În al doilea rând este necesară excluderea oricărei cozi care să fie vârâtă de Traian Băsescu pentru că orice formaţiune de dreapta care va avea stigmatul lui Traian Băsescu va avea o capacitate redusă de a învinge PSD”, a declarat Ludovic Orban.

UNIFICAREA DREPTEI - ACTUALIZARE 13.05.Dorim să colaborăm cu termen scurt, mediu şi lung, nu vom avea în vedere doar alegerile prezidenţiale, ci şi pe cele locale şi generale. Dorim construirea în timp a unui singur mare partid de centru dreapta în România.

Salutăm dorinţa PNL de a face parte din PPE.

PDL are un candidat, unul foarte puternic, Cătălin Predoiu. Împreună cu liberalii vom stabili criteriile după care să avem un singur candidat. M-ar bucura să fie cel al PDL. Vom stabili criterii clare şi obiective, pentru ca această construcţie politică să aibă un singur candidat la prezidenţiale.

Nu poţi impune unui alt partid criterii clare din alt partid. Noi ne-am stabilit candidatul la preşedinţie prin alegeri interne. Această discuţie va avea loc între PDL şi PNL. Acesta este mandatul Biroului Permanent. 

Noi îl avem pe al nostru, să vedem pe cine au ei, vom face analizele ca atare, pentru un singur candidat", a declarat Vasile Blaga.


Vicepreşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat astăzi că liderul PNL Crin Antonescu „a învăţat multe din cele întâmplate pe parcursul ultimilor ani” şi a arătat că discuţiile dintre PDL şi PNL privind o construcţie de dreapta vor trebui să fie unele pentru români.

Vasile Blaga a declarat marți seara, la Digi24, că pentru unificarea dreptei e nevoie de un ţel, un proiect şi o echipă. Țelul este câștigarea alegerilor prezidențiale de anul acesta și legislative din 2016, dar și realizarea unui mare partid de centru-dreapta.

Am analizat posibilitatea de coagulare a dreptei pe care nu le-am exclus – vorbim de aceasta de luni de zile. Vom purta discuţii cu PNL, PNL şi PDL fiind principalele forţe de dreapta. Prima discuţie va avea loc mâine, la 17.00, la Parlament, unde voi fi însoţit de secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu şi trei vicepreşedinţi ai partidului”, a declarat ieri Vasile Blaga. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri