Victor Ponta: Vicepreşedinte PSD, ofiţer sub acoperire | Cine ar putea fi vizat

Data publicării:
ponta psd

Partidul Social Democrat are 14 vicepreşedinţi, dintre care şase au fost miniştri: Rovana Plumb, Nicolae Bănicioiu, Mihai Tudose, Ioan Vulpescu, Doina Pană şi Ecaterina Andronescu. Până la această oră, trei dintre ei s-au discuplat.

Fostul lider al PSD, Victor Ponta, spune că, în mesajul său de ieri de pe Facebook legat de existenţa unor ofiţeri în partid nu s-a referit la Valeriu Zgonea, cum s-a vehiculat în presă, ci la „un vicepreşedinte PSD, fost ministru în Guvern. Dacă va fi nevoie, le voi spune colegilor mei despre cine este vorba”, a scris Victor Ponta pe contul său de Facebook.

Precizările fostului premier vin după ce, la scurt timp după condamnarea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în dosarul Referendumului, a scris tot pe Facebook, că acesta „nu trebuie sa își dea demisia din funcția de președinte al PSD. Trebuie să țină partidul unit, să câștige alegerile locale și parlamentare și să ferească PSD de toți ofițerii acoperiți sau descoperiți care vor să îl preia”.

„Nu m-am regăsit în niciuna dintre caracterizări. Nici nu vreau să iau puterea în PSD, nici nu sunt ofiţer acoperit. Din punctul acesta de vedere sunt liniştit, nu despre mine vorbeşte, dar acuzaţiile sunt foarte grave. Domnia sa e avocat. Dacă avea altă profesie şi nu înţelegea implicaţiile legale ale declaraţiei...”, spune Mihai Tudose, vicepreședinte PSD și fost ministru al Economiei.

Ecaterina Andronescu, vicepreșdinte PSD și fost ministru al Educației, spune la rândul său: „Este un om informat şi nu îi este indiferent ce se întâmplă cu PSD-ul. De aceea, din punctul meu de vedere, cred că domnia sa trebuie să clarifice. Ceea ce pot să vă spun 100% e că nu sunt eu acea persoană. A stârnit cel puţín curiozitatea”.

„Ce pot să vă garantez este că nu am absolut şi nu am avut niciodată nicio tangenţă cu asemenea structuri. Că nu sunt nici acoperit, nici descoperit! Că nu mă interesează şi nu m-a interesat niciodată să candidez la preşedinţia partidului. Deci ies din schemă”, a reacționat un alt vicepreședinte PSD și fost ministru, Doina Pană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri