PSD, campion la aleși incompatibili

Data publicării:
ani

Social-democraţii conduc detaşat în topul aleşilor locali incompatibili. PSD numără 43 de şefi de judeţ, primari şi consilieri locali care au intrat în colimatorul Agenţiei Naţionale de Integritate. Locul secund este ocupat de PNL, cu 28 de incompatibili locali.

La mică distanţă se află PDL, care are în acest moment 26 de aleşi locali cu probleme de integritate. Menţiunile în acest clasament al incompatibilităţii revin, în ordine, UDMR, PPDD şI Frontului Democrat al Germanilor din România.

Legea precizează că aleşii locali care sunt declaraţi incompatibili printr-o decizie finală a instanţei îşi pierd funcţiile şi nici nu mai pot candida timp de trei ani.

Peste 100 de aleşi locali au în acest moment procese pe rol cu Agenţia Naţională de Integritate. Ei riscă să-şi piardă funcţiile, iar situaţia poate degenera în alegeri locale anticipate.

În acest context, Executivul este forţat să vină cu o soluţie.

La începutul verii, aleşii locali şi-au pus speranţele în ministrul Administraţiei, Liviu Dragnea. El le-a promis că va iniţia o hotărâre de guvern care să-i scape de braţul lung al Agenţiei Naţionale de Integritate.

Toate speranţele aleşilor locali s-au năruit însă, pentru că proiectul de ordonanţă nu a fost avizat de Ministerul Justiţiei.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri