Stelian Tănase, propunerea liberalilor pentru șefia TVR

Data publicării:
TVR

Actualizare ora 13.00. Digi24 a aflat din surse politice că PSD agreează candidatura lui Stelian Tănase.

Actualizare 12.32. Președintele PNL, Crin Antonescu, a confirmat că liberalii au stabilit propunerea pentru șefia PNL, dar nu a dorit să confirme că este vorba despre Stelian Tănase. El a precizat că mai este necesară o discuție cu persoana în cauză, după care va prezenta propunerea premierului.

Actualizare ora 12.25.Stelian Tănase este propunerea liberalilor pentru a prelua interimar șefia postului public de televiziune, au declarat pentru Digi24 surse liberale. 

Este absolvent al Facultății de Filosofie din Bucureşti, este doctor în filosofie, scriitor, eseist, istoric, politolog și fost deputat în perioada 1992-1996.

_____________________

Liderii PNL sunt în ședință pentru a discuta propunerea pentru șefia televiziunii publice.

USL este într-un nou impas pe tema numirii unui şef interimar la TVR. Deşi teoretic liberalii au libertatea să propună ce candidat doresc, practic sunt obligaţi să nominalizeze o persoană agreată şi de PSD, pentru a fi siguri că parlamentarii social-democrat nu vor mai boicota şi votul de mâine. Mai mult, dacă numele propus de liberali nu e pe placul PSD, PNL ar putea avea surpriza ca Executivul să publice ordonanţa de urgenţă care dă dreptul Birourilor permanente să numească o nouă conducere la TVR, fără vot. Crin Antonescu mizează însă pe cuvântul aliaţilor şi speră CA aceştia să fie prezenţi în număr mare la vot.


„Reunirea cvorumului la o ședință, la oricare ședință nu e o chestiune de noroc, nu e o chestiune dacă plouă sau nu plouă. Dacă nu avem cvorum la o ședință înseamnă că liderii de grup, președinții de partid nu au dorit sau nu s-au ostenit să reunească acest cvorum”, a spus Crin Antonescu, președintele Senatului.

„Eu sunt sigur că i-am rugat pe toți să vină. Acest lucru pot să vi-l confirm, câți or veni vedem mâine. O să vedeți și dumneavoastr că sunteți în sală . Eu sper să fie cvorum”, a explicat Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților.

Senatorii şi deputaţii, care au plecat deja în vacanţă, sunt chemaţi la serviciu la solicitarea PNL, după ce la şedinţa precedentă PSD a boicotat votul pentru numirea lui Rareş Bogdan. Acesta s-a retras din cursă, iar liberalii vor veni cu o altă propunere. Sunt vehiculate mai multe nume: Stelian Tănase, Lucia Hossu-Longin, Sorin Oprescu, Cprnel Nistorescu, Adrian Cioroianu.

Liderul liberal, Crin Antonescu, a spus că liberalii vor avea consultări și vor comunica ulterior propunerea asupra cărora se vor opri. 

Valeriu Zgonea a explicat faptul că ordonanța de urgență care prevede ca la conducerea TVR să fie numit un interimar, pentru o perioadă de maximum 60 de zile în cazul în care propunerea nu trece de votul Parlamentului, nu a fost publicată în Monitorul Oficial, deși a fost aprobată miercuri seară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Motivul pentru care Dinu Maxer s-a supărat supărat pe Smiley și Damian Drăghici: "Mă deranjează!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...