PSD reacționează la amenințările lui Gabriel Oprea

Data publicării:
oprea ponta resize -Mediafax Foto-Razvan Chirita-1

Liviu Dragnea îi transmite lui Gabriel Oprea că Partidul Social Democrat nu poate fi şantajat. Mesajul vine de la Suceava, unde proaspătul coordonator politic al PSD s-a întâlnit cu social-democraţii din judeţ.

Liviu Dragnea, deputat PSD: PSD nu este un partid care se poate preda cuiva sau care să fie speriat de eventuale declaraţii la televizor şi nici un partid care să fie captiv într-o guvernare pe care o conduci.

Declaraţia care i-a supărat pe social democraţi a fost făcută la sfârşitul săptâmânii trecute de liderul UNPR şi a venit în contextul dezbaterii despre adoptarea modificărilor la Codul penal şi la Codul de Procedură Penală.

Gabriel Oprea, preşedintele UNPR: I-am spus-o și lui Ponta și colegilor de coaliție: când constatăm că se lucrează la Codul Penal pe furiș sau se dorește un atac asupra statului român, pe noi ne pierde de parteneri.

A doua zi după ameninţare, PSD a decis să amâne până la toamnă dezbaterile din Parlament asupra acestor modificări. Până atunci, spun ei, vor discuta subiectul cu specialişti în drept şi organizaţii nonguvernamentale.

Una dintre controversatele modificări e ideea senatorului PSD Şerban Nicolae de a nu mai fi încătuşaţi cei acuzaţi de corupţie. O alta spune că arestul preventiv să se facă doar pe baza unor indicii temeinice, nu suspiciuni rezonabile, cum se întâmplă acum.

Aceste propuneri de modificare a codurilor au primit aviz negativ şi de la Consiliul Superior al Magistraturii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri