Politicienii români preferă medicii din străinătate

Data publicării:
camera spital viena -lp

În 2006, fostul preşedinte Traian Băsescu a fost operat de hernie de disc la o clinică din Viena. El a ales o clinică din străinătate, după ce a fost evaluat la un spital din Capitală.

Factura mea de ieșire din spitalul de la Viena, operația a costat atâția euro, spitalizarea atât, medicamentele atât, masa atât. Banii pentru medic mergeau la medic după ce îl impozita statul. A fost 18.000 de euro costul operaţiei, din care 12.000 au revenit medicului. O operație de o oră și jumătate, probabil destul de grea”, spunea fostul președinte într-o emisiune televizată.

Un an mai târziu, fostul şef de stat apela la medicii din ţară pentru o nouă intervenţie chirurgicală. Operaţia la glanda tiroidă a fost făcută de chirurgii de la Spitalul Militar.

Fostul preşedinte Ion Iliescu a avut și el încredere în medicii din străinătate. Acesta s-a tratat în 1996 în Israel pentru o afecţiune dermatologică. 11 ani mai târziu a mers la Paris pentru un control la inimă. Fostul președinte a suferit două intervenții chirurgicale, una în anii 90, o extirpare a vezicii biliare, și a doua - o montare de stenturi pe artera coronariană, după anul 2000. Ambele intervenții chirurgicale au fost efectuate însă în țară, a precizat Ion Iliescu la Digi24.

Şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a ales un spital din străinătate când s-a pus problema unei operaţii. La finalul lui 2006, după ce a derapat cu motocicleta pe un drum naţional, Călin Popescu Tăriceanu a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală la genunchi. A mers pentru asta la un spital din Franţa. Medicii de acolo i-au refăcut ligamentele de la piciorul stâng. Fostul prim-ministru nu a dat informaţii despre costul operaţiei.

Un alt fost premier care a optat pentru clinicile din străinătate este Adrian Năstase. El s-a tratat, în 2003, în Germania, unde a fost operat la glanda tiroidă. Iar în acest an, în luna martie, Adrian Năstase a ales medicii din Franţa pentru o intervenţie pe inimă. Aceştia i-au montat un stent.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri