Victor Ponta: Contrasemnez un eventual decret de retragere a decoraţiei acordate lui Tokes

Data publicării:
ponta -resizedbun - Mediafax-4

Primul ministru a spus, într-o emisiune televizată, că luni îl va informa în scris pe preşedintele Traian Băsescu despre această iniţiativă.

"Mâine o să-i trimit o scrisoare preşedintelui, prin care îl anunţ că o să contrasemneze decretul de retragere a decoraţiei domnului Tokes (...) Am mai contrasemnat retragerea unor decoraţii şi vreau să îl asigur că o voi contrasemna şi pe cea a domnului Tokes”, a spus Victor Ponta.

Participanţii la seminariile Universităţii de Vară de la Izvoru Mureşului au cerut, vineri, retragerea distincţiilor acordate de statul român "extremiştilor maghiari" din România, făcând referire la europarlamentarul Tokes Laszlo.

Acesta a fost decorat, în decembrie 2009, de către preşedintele Traian Băsescu, cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, la 20 de ani de la Revoluţie.

Pe 27 iulie, europarlamentarul Laszlo Tokes i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, la lucrările Universităţii de Vară "Balvanyos", ca împreună cu guvernul pe care îl conduce să construiască "un sistem de cooperare naţională", astfel încât să ofere "protectorat" Transilvaniei, "aşa cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud".

În replică, preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului (Harghita), că Tokes "nu îşi merită calitatea de cetăţean român cel care cerea mai zilele trecute ca Transilvania să fie trecută sub protectorat".  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri