UPDATE. Predoiu contestă datele publicate de Fisc: Rog ANAF să citească chitanţa. Elena Băsescu publică hârtiile 

Data publicării:
predoiu la impartial

Într-o postare pe Facebook, candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, cere ANAF să facă rectificările de rigoare, în condiţiile în care, susţine liberalul, datoriile pe care le avea au fost achitate la începutul lunii mai.
Înţeleg că ANAF s-a grăbit să mă pună pe o listă de debite la buget, îi rog să citească chitanţa pentru încasare de impozite, taxe şi contribuţii seria TS701 nr.20100194378 din 6.05.2016, repet, 6.05.2016 şi să rectifice eroarea. Nu pretind scuze, ştiu cu ce aparatură şi infrastructură IT funcţionează bieţii funcţionari. Atât, deocamdată”.
În lista datornicilor, aşa cum a fost ea întocmită de Fisc, Cătălin Predoiu figura cu două obligaţii de plată, în valoare totală de 24.393 lei.

Tot azi şi tot pe Facebook, a reacţionat şi Elena Băsescu. Fiica fostului preşedinte susţine că a virat banii (4.557, conform tabelului publicat de Fisc), dar situaţia ei a rămas neactualizată.

"Datoria invocată de ANAF este o eroare a acestei instituţii. În 2014, pe vremea când eram europarlamentar, aveam domiciliul în Sectorul 2. Acum, am domiciliul în Sectorul 1. Situaţia a apărut pentru că ANAF-ul nu a făcut transferul informaţiei între Sectorul 2 şi Sectorul 1. Mai mult, cu circa 30 de zile în urmă, am fost personal la ANAF Sector 1 şi ANAF Sector 2, făcând, cu documente, proba achitării obligaţiilor.
Din păcate, până la această oră, nu s-a făcut operarea datelor. Închei, spunând că nu am niciun fel de datorie la stat.
N.B. Plata s-a făcut prin terţ plătitor, conform regulilor Parlamentului European", susţine Elena Băsescu în postarea sa.

Consultă AICI lista completă şi numele sonore care figurează în ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri