Pregătiri pentru alegeri. Peste 50.000 de angajaţi ai MAI, angrenaţi în ziua votului

Data publicării:
gabriel oprea-resized-mfax

 

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a spus, în videoconferinţa cu prefecţii, că dintre cei peste 30.000 de angajaţi MAI care pe perioada campaniei electorale vor fi mobilizaţi, 17.000 sunt poliţişti, 3.800 poliţişti de frontieră şi 10.000 jandarmi.

Oprea a precizat că în 2 noiembrie vor fi la serviciu peste 50.000 de angajaţi din toate structurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne.

Vicepremierul a mai spus că, până la finalizarea procesului electoral, niciun angajat al MAI nu va putea să îşi ia concediu şi nici zile libere.

"Urmează o perioadă cu multe activităţi, care impun folosirea eficientă a resurselor şi a mijloacelor, precum şi o bună coordonare la nivelul tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne", a declarat Gabriel Oprea.

Ministrul a adăugat că a aprobat Planul General de Măsuri în domeniul ordinii şi siguranţei publice privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor, care stabileşte principalele responsabilităţi şi măsuri ce revin structurilor MAI.

În acest sens, Oprea a explicat că principalele responsabilităţi ale MAI se referă la asigurarea materialelor necesare procesului de votare, buletine de vot, ştampile, timbre autocolante, garantarea desfăşurării în condiţii de siguranţă a diverselor manifestări electorale, dar şi paza bunurilor şi obiectivelor implicate în scrutin.

Oprea a atras atenţia prefecţilor că în această campanie electorală legea trebuie respectată în raport cu orice competitor politic şi că "nu va tolera nicio abatere de la aceste principii".

Campanie electorală pentru alegerile prezidențiale începe vineri. Primul tur de scrutin va avea loc in 2 noiembrie, iar al doilea va fi organizat în 16 noiembrie.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri