Președintele Traian Băsescu are brevet de comandant

Data publicării:
base comandant 7 16 aug 1

ACTUALIZARE 12.45. Președintele Traian Băsescu a terminat examenul pentru reconfirmarea brevetului de comandant, examen pe care l-a trecut cu brio, conform celor care l-au testat pe șful statului. Președintele a postat pe contul de Facebook atât fotografii, cât și un clip video din timpul concursului.

„A fost normal, pentru mine nu poate fi ceva spectaculos. Partea de test, după familiarizarea cu sistemele electronice de navigație, a fost scoaterea navei din portul Rotterdam și ancorarea în zona de ancoraj, după ce am aflat că armatorul nu are prea mulți bani și vrea să scoată o navă de 260 de metri fără remorcheră. Am scos nava, nu am lovit-o, am ancorat în siguranță, armatorul e mulțumit. Marea a fost și bună și rea, a fost și trafic. Mi-a plăcut să stau în simulator”, a declarat președintele.

__________________________

Ieri, şeful statului a mărturisit că a învăţat toată noaptea, pentru că ar fi ruşinos să nu treacă testul.

Face parte din sentimentul meu de siguranță. Știu că am o meserie foarte bună și, dacă vreți, este o invitație și pentru alți politicieni ca înainte să facă politică să fie buni în meseria lor”, a spus șeful statului.

Preşedintele a început luni cursurile organizate de Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale. Pregătirea va dura două săptămâni şi a fost solicitată, în regim de urgenţă, de şeful statului.

Traian Băsescu a achitat o taxă de 2.300 de lei, faţă de 1.500 de lei cât este în mod obişnuit, iar pregătirea are loc la vila de protocol de la Neptun.

Preşedintele a urmat şi în 2007 cursurile de reconfirmare a brevetului, însă acestea au expirat în august anul trecut.

Reconfirmarea brevetului de comandant nu-i va da dreptul preşedintelui să navigheze, în acest sens fiind necesară şi efectuarea cursurilor IMO.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri