Reacția Administrației Prezidențiale după ce Victor Ponta a vorbit despre posibile presiuni din partea președintelui pentru trimiterea sa în judecată

Data publicării:
iohannis gest cu mana zambitor 15 09 2015 presidency-3

Foto: Administrația Prezidențială

Ponta are un anumit stil. Victor Ponta este în nota obișnuită a declarațiilor pe care le face crezând că este foarte inteligent dacă le ascunde sub formule vagi. Noi, la nivelul Administrației Prezidențiale, nu dorim să facem ping-pong cu mingi de proastă factură, pentru că acum avem treabă. Dacă domnul Ponta are vreo apăsare foarte mare și o suspiciune, cum spune, cu privire la independența justiției, se poate adresa Inspecției Judiciare, oricum are experiență consolidată”, a spus Mihalache cu privire la declarația premierului Victor Ponta referitoare la președintele Klaus Iohannis.

Victor Ponta, atac la Klaus Iohannis: „Mă întreb dacă nu cumva domnia sa a făcut presiuni ca să fiu eu trimis în judecată”

Reacția șefului Cancelariei Prezidențiale vine după ce premierul Victor Ponta a declarat, într-o emisiune televizată, că se întreabă „dacă nu cumva Klaus Iohannis a făcut presiuni” ca el să fie trimis în judecată. Întrebat cum comentează faptul că președintele Iohannis dorește să treacă moțiunea de cenzură a PNL întrucât trimiterea în judecată a premierului pune România într-o situație unică în Europa, Ponta a replicat: „Eu mă întreb dacă nu cumva domnia sa a făcut presiuni ca să fiu eu trimis în judecată, că deja aceste declarații mi se par anormale din partea unui președinte al României. Dacă vorbim de președintele PNL, doamna Gorghiu poate să spună ce îi trece prin cap sau ce nu îi trece prin cap. Dar președintele României trebuie să fie un pic mai echilibrat, să ne trateze pe toți ca fiind cetățeni ai României. Nu peneliștii sunt cetățeni de gradul unu și noi toți ceilalți suntem de gradul doi sau trei. Așa cred eu că ar fi normal”.

Chestionat asupra presiunilor pe care ar fi putut să le facă președintele pentru trimiterea sa în judecată, premierul a spus că nu știe, dar bănuiește că șeful statului are motivele sale pentru a fi „așa de bucuros”. „Nu știu, dar dacă e așa de bucuros... bănuiesc că are motivele domniei sale sau cunoștințele domniei sale”, a susținut premierul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri