Recunoaşterea delfinilor ca persoane non-umane stârnește dezbateri aprinse în Senat. Remus Cernea: Nu le dăm drept de vot

Data publicării:
delfiniCernea

Sentorii l-au chemat la şedinţă pe iniţiatorul proiectului pentru a vota în cunoştinţă de cauză.

„Oare nepoţii noştri, când vor merge la mare, vor mai putea să viziteze delfinariul din Constanţa?”, a întrebat Ioan Deneş, senator PSD.

„Ceea ce spune acest proiect de lege este ca ei să nu mai fie utilizaţi, într-un viitor, pentru scop de distracţie”, a spus Remus Cernea.

„Delfinii, în condiţii de stres puternic, se sinucid”, a mai spus deputatul independent.

Remus Cernea cere să fie respectat dreptul la viaţă al delfinilor, la integritate corporală şi la exprimare. El vrea ca prin lege, delfinii să nu fie îndepărtaţi de familiile lor.

Nu îi înzestrăm pe delfini cu dreptul la vot. Mi-ar face plăcere să trăiesc într-o lume în care delfinii ar vota. Sunt convins că ar fi mai bună ca a noastră”, a mai spus Remus Cernea.

„Noi românii, atunci când nu avem pâine, căutăm să mâncăm cozonac. E un proiect legislativ, cred, creat la plictiseală”, a spus Emil Paşcan, senator PDL

Aleşii au vrut să ştie şi ce efect va avea asupra speciei umane legea care îi protejează pe delfini.

Un delfin prins din greşeală, care moare în plasa unor pescari, duce la condamnarea de omor din culpă a pescarilor?”, a mai spus Emil Paşcan.

„Ştim bine, condamnările pentru ucidere din culpă sunt foarte mari şi aduc un prejduiciu speciei umane”, a spus şi Dragoş Luchian, senator PNL

Proiectul a fost avizat negativ de Comisia de Administraţie, dar va fi discutat în plen.

O astfel de lege a fost adoptată în India, în timp ce în Ungaria au fost interzise delfinariile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri