Scoși din criză de Guvern. Bani în plus pentru deputați, care tocmai și-au și-au cumpărat mașini noi

Data publicării:
deputati

Dar aleşii susţin că au făcut şi multe sacrificii în acest an. Cum ar fi renunţarea la cazarea de 2.000 de euro pe durata vacanţei de vară. Sau cumpărarea cu bani cash a 50 de maşini de teren produse în România, deşi ar fi putut lua unele străine, mult mai scumpe.

Deputaţii au avut pe mână, la începutul anului, un buget de 198 de milioane de lei. Insuficient, spune Valeriu Zgonea, care se plânge că a fost nevoit să recurgă la măsuri de austeritate.

„Le-am promis cetățenilor că Parlamentul va fi una dintre principalele instituții din România care vor strânge cureaua în acest an. Este datoria mea și a colegilor de a fi solidari cu milioanele de români care s-au confruntat cu criza”, a declarat președintele Camerei Deputaților.

Pentru a ilustra această solidaritate, Valeriu Zgonea vorbeşte despre privaţiunile pe care le-au suportat parlamentarii în acest an: „În această vară, niciunui deputat nu i s-a mai plătit o cazare de 2.000 de euro pe lună, la hotel. Am redus semnificativ diurnele de deplasare și am renunțat la zborurile gratuite nelimitate cu avionul”.

Dotarea cu 50 de autoturisme Dacia Duster nu este, în opinia lui Valeriu Zgonea, un lux, ci o investiţie inteligentă.

„Mașinile sunt din producție proprie și, vă rog să nu spuneti că sunt de lux, sunt Dacia. Cu o mașină de 13 ani cheltuim mai mulți bani pentru întreținerea ei decât pentru una nouă, în leasing. Și benzină consumăm mai mult”, a precizat Zgonea.

Bugetul Camerei Deputaţilor din acest an, cu tot cu suma ce va fi primită la rectificarea bugetară, este de 210 milioane de lei. Deputaţii primesc lunar 4.000 de lei pentru cazare, 1.000 de lei pentru combustibil şi 10.000 de lei pe lună pentru activitatea birourilor parlamentare din teritoriu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri