Senatorii și-au majorat bugetul pentru anul viitor. Pe ce vor fi cheltuiți banii

Data publicării:
senatul romaniei - captura-1

Senatorii au justificat majorarea bugetului pentru 2015 cu bugetul de austeritate din acest an.

Mărim bugetul DNA, îl dublăm, îl triplăm şi ne mirăm după aceea de ce se întâmplă ce se întâmplă. Mergeţi cu maşinile cu care merge orice senator? Le-ați văzut cum sunt de ruginite?”, a spus Cristiana Anghel, senator PC.

Conducerea Senatului a cerut majorarea bugetului deoarece trebuie cumpărate maşini noi. Aleşii spun însă că nu ei vor beneficia de aceste vehicule, ci funcţionari din cadrul instituţiei, și promit că vor păstra la acelaşi nivel cheltuielile pentru birourile parlamentare şi cazarea.

Cheltuieli de cazare, suma cuvenită senatorilor care nu au domiciliul in municipiul Bucureşti a fost fundamentată la nivel de 4.000 de lei pe lună de senator, transport la nivel de 1000 de lei pe lună”, a spus Nicolae Moga - chestorul Senatului.

În bugetul Senatului, peste 11,5 milioane de lei sunt prevăzuţi pentru deplasări. Cei mai mulţi bani vor fi cheltuiţi pentru plata salariilor şi a indemnizaţiilor - peste 80 de milioane de lei.

În total, senatorii vor scoate din Bugetul de stat peste 109 milioane de lei, cu 8,6 milioane de lei mai mult decât anul acesta.

Bugetul adoptat de senatori va fi transmis Ministerul Finanțelor Publice, pentru a fi inclus în proiectul bugetului de stat pe anul 2015.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri