Având susţinerea PSD, Călin Popescu Tăriceanu este favorit la şefia Senatului. Oponentul la alegerile de luni: Teodor Atanasiu

Data publicării:
tariceanu senat-1

Cursa pentru şefia Senatului a început imediat după ce Crin Antonescu şi-a anunţat demisia din funcţie. Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit atunci cu Victor Ponta, iar surse politice confirmă că el va fi susţinut de PSD pentru a deveni al doilea om în stat. De altfel, liderul social-democrat a precizat că funcţia ar trebui să revină unui liberal: „Preşedinţia Senatului trebuie să revină unui candidat pe listele Uniunii Social Liberale, din zona liberală. Aşa cred eu că e bine”, a apreciat sâmbătă Victor Ponta.

Intrat în politică în 1990, când s-a înscris în PNL, Călin Popescu Tăriceanu a condus Guvernul României, dar şi Partidul Naţional Liberal. În urmă cu două săptămâni, el a părăsit PNL, nemulţumit de decizia conducerii de a scoate partidul de la guvernare.

 

Carte de vizită Călin Anton Popescu Tăriceanu

- în prezent: senator independent.

- 1990-1992 şi 2000-2012: deputat PNL.

- 2004-2008: prim-ministru al României.

- 2004-2009: preşedinte PNL.

Fostul ministru al Apărării, Teodor Atanasiu, are cele mai mari şanse să fie candidatul susţinut de liberali pentru a lua locul lăsat liber de Crin Antonescu.

Carte de vizită Teodor Atanasiu

- în prezent: senator PNL.

- 2004-2006: ministru al Apărării în cabinetul Tăriceanu.

- 2006-2008: preşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului.

- 2008-2012: deputat PNL.

Crin Antonescu a lăsat vacant locul de şef al Senatului chiar în ziua în care Guvernul Ponta III a primit votul de încredere în Parlament. Liderul PNL a condus Senatul României un an şi opt luni, cu o pauză în vara anului 2012, când a preluat interimar Preşedinţia României după suspendarea lui Traian Băsescu.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri