Tudor Chiuariu a fost exclus din PNL

Data publicării:
chiuariu-2744858-Mediafax Foto-Bogdan Maran-4

Foto: Mediafax

Surse din cadrul Biroului Politic Național al vechiului PNL au precizat că Tudor Chiuariu și-a pierdut calitatea de membru al partidului, prin radiere, relatează Mediafax.

Tudor Chiuariu a optat pentru autosuspendarea din PNL în urmă cu 10 zile, însă această procedură statutară era aplicabilă doar pentru ocuparea de funcții publice incompatibile cu calitatea de membru de partid.

Senatorul PNL a decis, în 13 ianuarie, să se autosuspende din Partidul Național Liberal până la clarificarea acuzațiilor aduse împotriva sa în dosarul privind retrocedările ilegale.

„Fac acest gest pentru că nu vreau ca acuzații nefondate să fie prilej de atacuri politice împotriva PNL, partidul în care am intrat acum 18 ani și de care se leagă întreaga mea activitate politică. Le mulțumesc colegilor pentru sprijinul moral”, arăta el atunci.

Fost ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu a primit trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare în dosarul „Poşta Română”.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat în 10 ianuarie că Tudor Chiuariu a fost pus sub control judiciar pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, după ce ar fi stabilit să primească milioane euro în schimbul intervenţii privind retrocedarea în cazul lui Paltin Sturdza, banii fiind disimulaţi prin încheierea unui contract de asistenţă juridică.

Tudor Chiuariu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, în dosarul retrocedării ilegale de păduri, alături de fostul deputat Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, deputatul Ioan Adam şi alte 13 persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri